"Skonto" hallē notiekošajā medicīnas izstādē tiek prezentēts arī jaunums Latvijas medicīnas jomā - pakalpojums telemedicīna.
Telemedicīna dod iespēju pacientiem saņemt tūlītēju medicīnisko palīdzību, izmantojot mobilos sakarus vai arī fiksēto tālruņa līniju, informē "Telemedica" projekta vadītājs Ingars Grīnbergs.

Šajā projektā piedalās programmu izveidotājs un transtelefoniskās diagnostikas aparatūras ražotājs Izraēlas kompānija "Aerotel Medical Systems" un Latvijas kompānijas "Versija Medfarm" un AGH, kas specializējusies medicīnisko pakalpojumu jomā. Viens no šī projekta veicinātājiem Latvijā ir arī mobilo sakaru operators "Baltkom GSM".

Telemedicīnas pakalpojums spēj nodrošināt katram pacientam iespēju sistemātiski fiksēt sava veselības stāvokļa pamatrādītājus, izmantojot telemedicīnas produktus, un iegūtos datus operatīvi nosūtīt savam ārstam, izmantojot mobilo vai arī fiksēto tālruni.

Telemedicīnas pakalpojumu galvenā priekšrocība ir iespēja, neapmeklējot ārstu, regulāri sniegt viņam informāciju par savu veselību. Piemēram, asinsspiediena rādītājus, temperatūru, pulsu, kā arī veikt sirds kardiogrammu mājas apstākļos. Tādējādi ārsts var iegūt datus par pacienta veselības stāvokli un sniegt operatīvas konsultācijas vai arī nepieciešamības gadījumā - tūlītēju palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!