Foto: LETA
Jaunsardzes un informācijas centra (JIC)vadītājs Druvis Kleins, kura dienesta līgums beidzas 7.martā, šaubās, vai amatu saglabās, otrdien vēsta “Latvija Avīze”.

Laikraksts norāda, ka Aizsardzības ministrijas (AM) pastiprinātu interesi varētu būt raisījuši vairāki iepirkumi – orientēšanās un biatlona inventārs JIC vajadzībām par 393 364 eiro, 110 000 eiro biatlonam 2016. gada budžetā, kā arī 50 līdz 60 tūkstoši eiro biatlona mērķu sistēmām 2017. gada budžetā. AM prasījusi papildu skaidrojumus no JIC par iepirkumiem un tēriņiem.

JIC vadītājs Kleins laikrakstam atzinis, ka ministrija viņam gan nepārmetot pārlieku biatlona mīlestību, taču bijuši vairāki jautājumi par iepirkumu, tostarp par inventāra dārdzību. Kleins arī nav bijis pārsteigts, ka zem viņa tiekot "rakts", jo viņam neesot normālu attiecību ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS).

Kleins paudis uzskatu, ka Jaunsardzes iepirkumos viss esot kārtībā, tas viss esot saskaņots ar ministriju, bet pēc nepamatotām sūdzībām tiekot meklēti vainīgie. "Starp citu, ministra konsultants, Zemnieku savienības Talsu nodaļas vadītājs [Dainis Karols] ir mans padotais, Jaunsardzes 1. novada nodaļas vadītājs. Iespējams, viņš stāsta ministram informāciju, ko ministrs nespēj kritiski izvērtēt," piebildis Kleins. Neoficiāli avoti laikrakstam norādījuši arī uz Kleina politiskā ziņā labajām attiecībām ar Biatlona federācijas prezidenti, Nacionālās apvienības biedri Baibu Broku.

AM laikraksts guvis apliecinājumu, ka neapmierinātība ar Kleinu kā vadītāju esot arī no ministra Bergmaņa puses.

Pats Bergmanis gan laikrakstam atturējies vērtēt Kleinu kā vadītāju, sakot, ka pirms ievēlēšanas Saeimā piecus gadus strādājis viņa tiešā pakļautībā. Bergmanis noliedzis, ka būtu bijis dusmīgs uz JIC vadītāju biatlona dēļ. Ministrs gan piebilda, ka varbūt dažas lietas ar iepirkumiem un citas biatlona lietas nav ritējušas tik raiti, kā vajadzētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!