Foto: AFI
Ideāla koalīcija pēc rudenī gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām būtu "Vienotība" kopā ar Zatlera reformu partiju (ZRP), bet otra labākā, ja pirmais variants nebūtu iespējams, būtu piepulcināt šiem politiskajiem spēkiem arī "Saskaņas centru" (SC), šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda "Vienotības" pārstāvis Edgars Jaunups.

Viņš sacīja, ka Zaļo un zemnieku savienība ideālas koalīcijas variantos neiekļaujoties.

"Ideālā koalīcijā, manuprāt, ietilpst "Vienotība" un Zatlera partija. Ja šīm divām partijām būtu iespēja veidot valdību ar 55 mandātiem, tā būtu ideāla koalīcijā. Manuprāt, otrā optimālā koalīcija, ja mandāts nav pietiekams, nevis jāmēģina pievienot kāda no nelielām partijām un jāiegūst tāds trausls vairākums parlamentā, tad mums un Zatlera kunga partijai jārunā ar "Saskaņas centru" un jāveido liela koalīcija, izlīguma koalīcija, kas ir ilgtermiņā gatava vadīt šo valsti," sacīja Jaunups.

Vērtējot premjeru kandidātus, Jaunups pauda viedokli, ja SC viens no virzītajiem Ministru prezidenta kandidātiem Jānis Urbanovičs būtu vājš šajā amatā. To atzīstot arī SC, kā otru kandidātu virzot pašreizējo Rīgas mēru Nilu Ušakovu, teica Jaunups.

Viņaprāt, pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V) noteikti ir labāks šajā amatā nekā varētu būt Urbanovičs. Dombrovskim ir arī labākas angļu valodas prasmes un iegūtā izglītība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!