Pirms pašvaldību vēlēšanām Jēkabpils dome ar Leonīdu Salcēviču priekšgalā devusi rīkojumu beidzot piepildīt sen solīto un uzbūvēt slidotavu, kas arī izdarīts – to uzbūvējot bez jebkādiem dokumentiem, tādējādi kļūdas dēļ apbūvējot gāzes vadu, svētdien vēstī TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Slidotava bijusi gatava 2016. gada decembrī, tomēr lielajā steigā gadījās ķeza - zem laukuma bija patrāpījies pilsētas gāzes vads. Gāzes vadus apbūvēt ir aizliegts, un valsts uzņēmums "Latvijas Gāze" iebildis. Tad arī atklājies, ka pašvaldība, kam jākontrolē celtniecības likumība, slidotavu uzbūvējusi bez neviena dokumenta, ziņo raidījums.

Slidotava nebūtu uzbūvēta virs augstspiediena gāzes vada, ja slidotavas būvniecībai būtu bijis projekts. Tad būtu jāprasa saskaņojums "Latvijas Gāzei" un būvvaldei. Par gāzes vada atrašanās vietu zinājuši Pilsētsaimniecības departamenta speciālisti, taču būvniecībai šķēršļus viņi neesot likuši, skaidro "Nekā Personīga". Arī pašvaldības uzņēmuma "Jēkabpils pakalpojumi" celtniekiem vajadzēja pamanīt brīdinājuma apzīmējumus pagalmā un darbus apturēt. Būvvalde nelikumīgos darbus pamanījusi vien tad, kad par to sūdzējusies "Latvijas Gāze".

"Jēkabpils pakalpojumi" vadība raidījumam skaidro, ka tā nav bijusi būvniecība, bet tikai teritorijas uzturēšana. "Tā faktiskā situācija ir tāda, ka mums bija līgums uz kura pamata tad arī veicām šos būvdarbus. Un attiecīgi gan jau ka ir skice, vai kāds ir kas ierādīja šo laukumu un kā rezultātā beigās izrādījās, ka apakšā ir gāzes vads. Vai nu topogrāfijas kļūda, vai nu skicē nebija šī gāzes vada, vai nepaskatījās un nepārbaudīja šo topogrāfisko plānu. Grūti spriest. Es domāju tas ir pasūtītāja kļūda vai neizdarība. Grūti teikt," skaidrojis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Hauka.

Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raitis Sirmovičs raidījumam sacījis, ka pie šādas situācijas novedusi steiga. "Tuvojās ziema, un bija politiskās vadības uzdevums ierīkot stadionu. Tajā vietā agrāk bija automašīnu grantēts stāvlaukums. Nu darbs tika darīts un konstatēts pēc tam, kad darbs padarīts, ka tur gāzes vads. Tā tur sanāca," sacījis Sirmovičs.

Pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis savukārt sacījis, ka uzdevums no domes politiskās vadības pa taisno aizceļojis uz Pilsētsaimniecības departamentu, tāpēc viņš nav sekojis līdzi tā izpildes gaitai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!