Foto: F64
Partija "Jaunais laiks" un apvienība "Saskaņas centrs" piektdien vienojās konsultēties par nākamā gada budžeta sagatavošanu. Tāpat SC iesaistīs sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem, taču apvienība nepievienosies valdības koalīcijai.

Par to pēc abu politisko spēku tikšanās žurnālistus informēja premjers Valdis Dombrovskis (JL) un SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Premjers norādīja, ka "tās būs intensīvas konsultācijas". Savukārt Urbanovičs skaidroja, ka SC gatava stādāt opozīcijā, bet deleģēt savus ekspertus palīdzēt valdībai.

Ja apvienību apmierinās valdības plānotais darbu grafiks, tad SC balsojumā Saeimā varētu atbalstīt arī Dombrovska vadītās koalīcijas izvēlētos ministru amatu kandidātus, norādīja Urbanovičs.

Urbanovičs bija atturīgs par sadarbību ar citām koalīcijas partijām. Viņš norādīja, ka sadarbība ar JL līdz šim ir bijusi laba un konstruktīva, taču apšaubīja, vai tāda varētu būt "ar JL satelītiem [partiju apvienībā] "Vienotībā"" – "Sabiedrību Citai politikai" un "Pilsonisko Savienību".

Jau ziņots, ka pēc TP aiziešanas no valdības koalīcijā palikušās partijas nolēma sākt konsultācijas ar opozīcijas partijām par valstij svarīgu lēmumu pieņemšanu un aicināt opozīcijā esošo partiju LPP/LC koalīcijā. LPP/LC pārstāvji gan iepriekš šādu iespēju vērtēja atturīgi, bet oficiāli partija par to lems pirmdien. Taču jau tiek pieļauts, ka koalīcija varētu piedāvāt LPP/LC visus vakantos ministru amatus.

Pēc lielākās koalīcijas partijas – TP – aiziešanas no valdības, Ministru kabinets Saeimā zaudēja 19 deputātu balsis. Koalīcijai kopumā palikušas 44 balsis ("Pilsoniskā Savienība" – 7, "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK – 5, JL – 15, ZZS – 17), taču deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) ilgstoši slimo un sēdes neapmeklē. Vēl valdība var rēķināties ar trīs SCP deputātu atbalstu. LPP/LC frakcijai savukārt ir desmit deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!