Foto: LETA

Ja partijas "KPV LV" februārī gaidāmajās priekšsēdētāja vēlēšanās uz šo amatu pieteiktos labāks, enerģiskāks un pragmatiskāks kandidāts, pašreizējais politiskā spēka vadītājs, Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš pieļauj iespēju atbalstīt šo pretendentu.

Pašlaik partiju vada pats Kaimiņš. "KPV LV" kopsapulce, kurā tiks vēlēts vadītājs un varētu tikt vēlēta arī valde, plānota 8.februārī.

Šajā sanāksmē biedriem un sabiedrībai tiks piedāvāta partijas programma un redzējums par Latvijas nākotni, kuru pašlaik veidojot Rīgas nodaļas un citu reģionālo nodaļu biedri. Kopsapulcē tiks paziņotas pašvaldības, kurās "KPV LV" kandidēs pašvaldību vēlēšanās, teikts politiskā spēka mājaslapā.

Kaimiņš apgalvoja, ka "neturas pie krēsla" un priecātos par konkurenci uz politiskā spēka vadītāja amatu. Politiķis pats vēl izlems, vai kandidēt uz vadītāja posteni, uzsverot, ka neuzskata šo jautājumu par svarīgāko. Tāpat valdes locekļa amata kandidātus biedri varēs vērtēt, raugoties uz padarītajiem darbiem. Politiķis gan nesniedza tiešu atbildi, vai līdzīgi kā dibināšanas kopsapulcē atkal biedriem liks noprast, par kuriem valdes kandidātiem būtu jābalso.

No "KPV LV" aizgājušie valdes locekļi Kaimiņam un pārējai valdei ir atdevuši paroles politiskā spēka saziņas kontiem. Pagaidām pirms pastāvīgu biroja telpu atrašanas partijas valde sanāk Kaimiņa vietniekam Atim Zakatistovam piederošajās telpās.

Politiķis norādīja, ka no partijas aizgājušie esot īstenojuši sava veida joku, līdzšinējā atrašanās vietā viņa un pārējo valdes locekļu mantas iepakojot lielveikala "Maxima" maisos.

Kā ziņots, Ilmārs Poikāns un vairāki citi partijas "KPV LV" biedri trešdien paziņoja par aiziešanu no politiskā spēka un aiziešanu no partijas valdes, to pamatojot ar vairākiem iemesliem, tostarp ar partijas reālas vadības trūkumu, izplatītajiem meliem, kā arī ar neskaidro finansējumu.

Kaimiņš vairāku valdes locekļu aiziešanu no politiskā spēka un izplatīto informāciju dēvē par kaitniecību, uz ko, iespējams, pamudinājuši kādi šiem cilvēkiem izteiktie solījumi saņemt naudu par politiķa "dabūšanu nost no partijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!