Foto: LETA
Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V) no šodienas līdz 27.februārim Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā tiksies ar opozīcijas partiju pārstāvjiem, kā arī pārrunās Eiropas Savienības (ES) iesaisti reformu veikšanā valstī.

Deputāte sarunā ar aģentūru LETA vizīti salīdzināja ar signālu, ka viņas pārstāvētā Eiropas Tautas partija (ETP) saprot, ka ģeopolitiskā situācija kopš 2014.gada ir būtiski mainījusies.

"Mums ir nepieciešama elastīgāka pieeja Austrumu partnerības dalībvalstīm, tostarp Baltkrievijai. Eiropas nodoms ir Baltkrievijā paplašināt savu darbu pilsoniskajā sabiedrībā. Plāns ir piešķirt bagātīgāku finansējumu, lai radītu plašāku pārmaiņu un reformu bāzi," sacīja deputāte.

Kalniete arī pauda uzskatu, ka jāturpina dialogs ar Baltkrieviju par cilvēktiesībām, likuma varu un citām ES vērtībām un reizē jādomā, kā paplašināt dialogu ar tām valsts amatpersonām, kuras nav tieši iesaistījušās represijās.

Paredzēts, ka deputāte šodien tiksies ar ES delegācijas Baltkrievijā vadītāju Mairu Moru, savukārt rīt viņai paredzētas tikšanās ar Baltkrievijas ministriju pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!