Foto: LETA
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers uzskata, ka ir pamats sākt kriminālprocesu par kāda Latvijas Radio klausītāja draudiem nogalināt bēgļus.

Kalnmeiers piektdien pirms intervijas raidījumā "Krustpunktā" tika iepazīstināts ar radio klausītāja no Daugavpils Aivara Gedroica izteikumiem par bēgļiem.

Ģenerālprokurors raidījumā norādīja, ka ir pamats lemt jautājumu par kriminālprocesa uzsākšanu un vērtēt viņa izteikumus saistībā ar aicinājumu uz vardarbību.

"Es uzskatu, ka ir pamats lemt jautājumu par kriminālprocesa uzsākšanu un vērtēt šī kunga izteikumus saistībā ar aicinājumu uz vardarbību, jo nepārprotami tur ir izteikumi pielietot šaujamieročus attiecībā pret bēgļiem un šķaidīt viņus ar tankiem," uzsvēra ģenerālprokurors.

Ģenerālprokurors uzskata, ka nav pieļaujami, kad publiskajā telpā šādi izsakās, jo katram jābūt atbildīgam par saviem vārdiem. "Vārda brīvība nav absolūta," uzsvēra ģenerālprokurors.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš sacīja, ka pašlaik tiek izvērtēta situācija saistībā ar Latvijas Radio 20.oktobra raidījumu "Brīvais mikrofons" klausītāja zvanu, kad Gedroicam neļāva izteikties.

"Šī situācija tiek izvērtēta. Pašlaik notiek iekšējā izvērtēšana. Ir pamats domāt, ka iespēju izteikties radio ēterā konkrētā persona ilglaicīgi izmantojusi negodprātīgi. Uzmanību piesaistīja arī šī cilvēka pasaules redzējums ierakstos un publikācijās internetā, kas visai maz atbilst civilizētas pasaules priekšstatiem. Acīmredzot ir cilvēki, kas uzskata, ka radio brīvajā mikrofonā ikvienam jebkādā formā ir iespēja izteikties, taču ir arī kaut kādas robežas. Pašreiz konkrētais gadījums tiek padziļināti izvērtēts. Tālāk tiks lemts, vai vērsties tiesībsargājošās iestādēs. Katrā ziņā mēs par to informēsim, tikai jautājums, vai tas būs informatīvā vai prasības veidā," teica Pauliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!