Foto: Publicitātes attēli

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā vienā no kartēm ir apkopoti smagie ceļu satiksmes negadījumi, kuri notikuši kopš šā gada 1. janvāra. Karte aplūkojama šeit.

LVC speciālisti saņem oficiālu informāciju no Valsts policijas un kopš šā gada sākuma regulāri papildina karti ar datiem par ceļu satiksmes negadījumiem (CSNg) valsts autoceļu tīklā, kuros ir bijuši cietušie vai bojāgājušie. Pie katra CSNg ir arī apraksts, laiks un dati par cietušiem vai bojāgājušiem.

Kopš šā gada sākuma kartē atzīmēti apmēram 90 negadījumi ar bojāgājušajiem un ap 300 ceļu satiksmes negadījumi ar ievainotajiem. Atbilstoši policijas sniegtajai informācijai, 36% no bojā gājušajiem dzīvību zaudēja sadursmēs, 34% gadījumos tika uzbraukts gājējiem, 16% nomira tehnikas apgāšanās dēļ, 9% letāls iznākums radās, uzbraucot šķērslim, bet 5% bojā gājušo ir velobraucēji.

Šogad līdz 28. decembrim visvairāk smago ceļu satiksmes negadījumu valsts autoceļu tīklā notika Rīgas apkārtnē – uz Rīgas apvedceļiem Salaspils-Babīte un Baltezers-Saulkalne, kā arī uz Liepājas šosejas pie Saldus un Brocēniem, un uz Ventspils šosejas pie Tukuma.

Krustojums uz Ventspils šosejas pie Tukuma jau agrāk identificēts kā viens no "melnajiem" punktiem, tāpēc 2017. gadā šosejas rekonstrukcijā, uzlabojot satiksmes drošību, šis krustojumus tiks pārbūvēts par rotācijas apli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!