Foto: F64
Pateicoties iedzīvotāju modrībai un Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) operatīvajai rīcībai, 31.marta vakarā Ķekavā izdevies glābt kādas 85 gadus vecas sievietes dzīvību, ziņo RPP.

RPP Ķekavas novada pārvalde satrauktās iedzīvotājas zvanu par kādas sirmgalves iespējamām likstām saņēma 31.martā vakarā, pulksten 20:17.

Viņa informēja, ka Ķekavā dzīvojošā paziņa neatbild uz tālruņa zvaniem, lai gan dzīvoklī ir dzirdama tālruņa skaņa un ieslēgts televizors. Esot pamatotas aizdomas, ka sirmgalvei esot kļuvis slikti ar veselību.

Nekavējoties uz sirmgalves dzīvesvietu kādā daudzdzīvokļu namā Ķekavā, ieradās RPP darbinieki, kuri bija izsaukuši arī kolēģus no Valsts ugunsdrošības dienesta un Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta.

Ņemot vērā kaimiņu aptaujas gaitā iegūto informāciju un to, ka sirmgalve neatsaucās uz pašvaldības policijas zvaniem pie durvīm, tika pieņemts lēmums uzlauzt dzīvokļa durvis. Ienākot dzīvoklī, gados vecā kundze tika atrasta smagā stāvoklī guļam uz gultas un bija redzams, ka viņai ir kļuvis slikti, bet pašas spēkiem viņa nav spējusi izsaukt palīdzību.

Pēc cietušās teiktā, tādā stāvoklī viņa pavadījusi vairāk par diennakti - kopš 30.marta vakara. Sirmgalve nekavējoties tika nogādā slimnīcā.

Reģionālā pašvaldības policija pateicas Ķekavas iedzīvotājai, kura nebija vienaldzīga un informēja likumsargus par iespējamo nelaimi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!