Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) savas kompetences robežās izvērtēs publiski pausto informāciju par Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža darbībām savas 50. jubilejas organizēšanā 2012.gadā, pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Ķuzis savu 50. dzimšanas dienu atzīmējis skandalozā un vairākās krimināllietās aizdomās turētā uzņēmēja Gulama Gulami viesnīcā, pagājušā svētdienā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto". Lai arī Ķuzis neskaidri izteicies, kurš šo pasākumu apmaksājis, viņš pilnībā noliedz, ka būtu kaut kādā veidā vilcinājis kriminālprocesu, kas vērsti pret Gulami, izmeklēšanu.

2012. gada maijā par svinību vietu Ķuzis bija izvēlējies viesnīcu Vecrīgā "Old City", kuras īpašnieks ir uzņēmējs Gulami. Viņa vārds medijos tobrīd parādījās reti, taču publikācijas vēstīja, ka Gulami minēts vismaz divos kriminālprocesos.

Telefonsarunā ar raidījumu Ķuzis izteicies neskaidri, sākumā norādot, ka maksājis pats, vēlāk - ka klātesošie "sametušies", tad atkal, ka tomēr rēķinu par apmēram 500 latiem jeb vairāk nekā 700 eiro sedzis no saviem līdzekļiem. Pasākumā esot bijuši 11 cilvēki. Rēķina summa neesot bijusi liela, jo alkoholu uz viesnīcu esot ņēmuši līdzi paši. Ķuzis esot norēķinājies skaidrā naudā, un čeks neesot saglabājies.

Svinību vietas izvēlē Ķuzis esot konsultējies ar nu jau bijušo policistu, savu kolēģi no Rīgas reģiona pārvaldes vadīšanas laikiem - Viktoru Montiku. Viņš gan noliedza, ka pasākumu toreiz apmaksājis Montiks. Raidījums atgādināja, ka tobrīd Montikam bija piemērots drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatu policijā saistībā ar aizdomām par kontrabandas piesegšanu.

Jau vēstīts, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību afgāņu izcelsmes Latvijas pilsonim un uzņēmējam Gulami saistībā ar vērtīgas Vecrīgas viesnīcas iespējamo izkrāpšanu. Savukārt prokuratūra iepriekš bija izbeigusi kriminālprocesu pret savulaik par kontrabandas piesegšanu aizdomās turēto Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja 1.nodaļas priekšnieku Montiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!