Foto: LETA
Valdības partnerus apmierina Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošo partiju līderu paustā nostāja par NATO.

ZZS iekļautās Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja, ka ZZS vienmēr bija un arī saglabāsies "stingra nostāja", ka NATO ir Latvijas ārējās drošības garants. Par to šodien tika informēti arī koalīcijas partneri.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) apstiprināja, ka ar šo ZZS paziņojumu ir novērstas visas pretrunas, kas bija saistītas ar Ventspils domes priekšsēdētāja, partijas "Latvijai un Ventspilij" līdera Aivara Lemberga izteikumiem par NATO karavīriem.

Straujuma arī sacīja, ka koalīciju apmierinājis šāds ZZS skaidrojums, jo ZZS valdes paziņojumu parakstījušas "visas iesaistītās partijas un teksts ir ļoti skaidrs". Tas pat ir vairāk, nekā koalīcija iepriekš prasījusi, kad savu pozīciju aicināja paust partiju "Latvijai un Ventspilij", piebilda valdības vadītāja.

Kā ziņots, ZZS apvienību veidojošo partiju līderi - Uldis Augulis, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Liepājas partijas priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš - šodien valdes sēdē vienojās par kopīgu nostāju attiecībā uz Latvijas valsts aizsardzības un drošības situāciju, norādot, ka dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants, informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Iepriekš gan Vējonis, gan ZZS koalīcijas partneri kritizēja Lembergu saistībā ar viņa izteikumiem par NATO. Koalīcija to pat pārrunāja ārkārtas sanāksmē, pēc kuras paziņoja, ka norobežojas no Lemberga izteikumiem un prasa "Latvijai un Ventspilij" formulēt savu nostāju par NATO spēku klātbūtni Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!