Foto: DELFI
Dziļā opozīcijā esošā apvienība "Par labu Latviju" (PLL), apsteidzot valdošo koalīciju, trešdien paziņoja, ka oficiāli izvirzīs pašreizējā prezidenta Valda Zatlera kandidatūru vasaras sākumā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

"Tā kā valdošā koalīcija jau ilgstoši nespēj vienoties par kopīgu prezidenta amata kandidātu un ieilgusī pauze lieki rada neveselīgu gaisotni ap valsts augstākās amatpersonas posteni, apvienības "Par Labu Latviju" Saeimas frakcija uzskata par nepieciešamu jau tagad Valdi Zatleru izvirzīt par prezidenta amata kandidātu," teikts PLL paziņojumā medijiem.

PLL Saeimas frakcija uzskata, ka "Valdis Zatlers savu līdzšinējo prezidentūras laiku darbojies veiksmīgi un ir cienīgs turpināt iesākto darbu". "Šajos valstij grūtajos laikos nepieciešama pārmantojamība, stabilitāte un prognozējamība. Valda Zatlera pārvēlēšana to nodrošinātu," norāda PLL.

PLL Saeimas frakcija vērsīsies pie Prezidenta kancelejas, lai uzsāktu nepieciešamos sagatavošanās darbus, kas ļautu jau pirmajā likumā atļautajā dienā - 19. maijā, arī oficiāli iesniegt Zatlera kandidatūru valsts prezidenta amatam.

Jau vēstīts, ka par atbalstu Zatleru pārvēlēšanai otrajam termiņam otrdien pēc prezidenta "atskaites runas" Latvijas Universitātē paziņoja arī apvienība "Vienotība". Vienlaikus apvienības pārstāvji Saeimas spīkere Solvita Āboliņa (V) un premjers Valdis Dombrovskis (V) medijos atzinuši, ka vēlētos, lai Zatlers tiktu virzīts kā valdošās koalīcijas kopīgs kandidāts, taču Zaļo un Zemnieku savienībā viņam nav viennozīmīga atbalsta.

Arī citu Saeimas politisko spēku pārstāvji par atbalstu prezidentam vēl joprojām izsakās atturīgi, lielākoties norādot, ka par to lems pēc tikšanās ar prezidentu frakcijās.

Zatlers marta vidū paziņoja par gatavību kandidēt uz otro pilnvaru termiņu. Kandidatūras prezidenta amatam politiķiem jāiesniedz no 19. līdz 24.maijam, bet no 25.maija līdz 8.jūnijam ir jāorganizē prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!