Foto: F64
Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), kura ir atbildīga par sporta nozari Latvijā, svētdien lidostā "Rīga" teiktajā apsveikuma uzrunā olimpiskajiem vicečempioniem kamaniņu sportā brāļiem Šiciem kļūdaini nosauca Vankūveras olimpiskā vicečempiona skeletonā Martina Dukura vārdu un uzsvēra biatlonista Ilmāra Briča sasniegumus, kuri gan nav augstākie starp Latvijas olimpiešiem.

Foto galerija

Koķe svētdien atgriezās Latvijā no XXI Ziemas olimpiskajām spēlēm Vankūverā kopā ar olimpiskajiem vicečempioniem kamaniņu braukšanā brāļiem Andri un Juri Šiciem. Svinīgajā sagaidīšanas ceremonijā lidostā "Rīga" Koķe veltīja atzinīgus vārdus Šiciem un arī pieminēja "skeletonista Mārtiņa Dukura" izcīnīto sudraba godalgu. Taču XXI Ziemas olimpisko spēļu vicečempiona skeletonā Dukura vārds ir Martins.

Koķe lidostā "Rīga" arī uzsvēra biatlonista Briča sasniegumus Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Kā jau ziņots, Bricis Olimpiādē izcīnīja 14.vietu sprinta distancē, 32.vietu – iedzīšanā un 74.vietu 20 kilometru individuālajā distancē.

Tādejādi Briča sasniegums nebūt nav augstākais Vankūverā aiz Latvijas medaļniekiem. Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Tomass Dukurs bija ceturtais skeletonā, kamaniņu sportā devītā bija Maija Tīruma, Anna Orlova ieņēma 13.vietu, divniekos kamaniņās 12.vietu izcīnīja divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet šorttrekists Haralds Silovs bija desmitais 1500 metru distancē.

Koķei arī iepriekš gadījušās kļūmes uzrunās par sporta jautājumiem. Piemēram, pirms vairākām nedēļām, atklājot bērnu futbola turnīru Rīgā, Koķe saistīja futbolu ar XXI Ziemas olimpiskajām spēlēm Kanādā, izraisot smīnu ne tikai žurnālistiem, bet arī organizatoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!