Foto: LETA
Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts plāno kandidēt uz Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāja amatu, apstiprināja radio pārstāve Ilze Zvaigzne.

Kā iemesli, kādēļ Kolāts apsver domu kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu, tiek minēti atalgojums un "jauni izaicinājumi". Tomēr Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, kas ir informēta par šo iespējamību, patlaban lūgusi vēl divas nedēļas laika, lai izvērtētu iespēju paaugstināt Kolāta atalgojumu.

Ar Kolātu biznesa portālam "Nozare.lv" sazināties pagaidām neizdevās.

Žurnāla "Ir" interneta portālam Kolāts apstiprinājis, ka "nopietni apsver iespēju" vadīt LTV Ziņu dienestu. Tiesa, tas vēl nenozīmējot pilnīgu un galīgu līguma parakstīšanu.

Uz šo amatu Kolātu uzaicinājis LTV vadītājs Edgars Kots. Par to Kolāts arī informējis savu tiešo vadību - Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju.

Vaicāts, kā varēs sadarboties ar Kotu, Kolāts teica, ka viņiem "saskanēs gan". Pirmais, ko viņš darīšot, ja kļūs par LTV Ziņu dienesta vadītāju, tikšoties ar kolektīvu.

Kolāts pirmdien savā "Twitter" kontā ierakstījis: "Laba diena! Ziņoju, ka nopietni apsveru jaunu izaicinājumu, par kuru jau laikam dzirdēts." Savukārt Latvijas Radio raidījuma "Krustpunktā" kontā ierakstīts, ka "pēc vieniem runāsim par situāciju LTV. Būs laikam jāapspriež, kas notiks, ja Kolāts kļūs par LTV Ziņu dienesta vadītāju".

Biznesa portāla "Nozare.lv" rīcībā esošā informācija liecina, ka Kolāts par savām iecerēm sapulcē ir informējis arī Latvijas Radio darbiniekus.
Kā ziņots, atlūgumu LTV ģenerāldirektoram Edgaram Kotam septembra beigās iesniedza LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā.

Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

Kā iepriekš biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra Kots, sabiedriskās televīzijas ziņu raidījuma "Panorāma" saturu plānots padarīt analītiskāku.

Pretēji publiski izskanējušajām ziņām Kots norādīja, ka "Panorāma", tāpat kā līdz šim, tiks pārraidīta plkst.20.30, bet tās saturs kļūs analītiskāks.

Tāpat plānots pastiprināt LTV informatīvo telpu un plkst.19.45 LTV 1.kanālā pārraidīt īsu ziņu kopsavilkumu. Kots gan norādīja, ka konkrēti plāni par izmaiņām ziņu raidījumā tiks izklāstīti šodien plānotajā preses konferencē.

"Šīs izmaiņas ir jau iesāktā darba turpinājums, un šo plānu nevaram tik strauji mainīt. LTV attīstību ietekmēja arī Ziņu dienesta vadītāja [Mareka Gailīša] paziņojums par amata atstāšanu, tomēr iesākto darbu turpināsim," uzsver Kots.

LTV ģenerāldirektors nenoliedz, ka raidījumu vadītāju amatos būs "jaunas sejas", taču konkrētas personas vēl nevēlējās atklāt, norādot, ka jāvienojas ar konkrētajiem darbiniekiem.

LTV izplatītajā paziņojumā medijiem Kots vēlreiz uzsvēra, ka izskanējusī informācija par raidījuma "Panorāma" pārtraukšanu ir nepatiesa.
"Pēdējā laika notikumi ap personāla izmaiņām LTV raisījuši lielu sabiedrības interesi un dažādas spekulācijas. Personāla maiņa, protams, ietekmē ikvienas organizācijas darbu, īpaši, ja tas saistīts ar nozīmīgu amatu izmaiņām, kā, piemēram, LTV Ziņu dienesta vadītājs. Lai arī mums visiem Gailīša iesniegtais atlūgums bija negaidīts, tomēr nav nekāda pamata apšaubīt LTV Ziņu dienesta kvalitatīvu darbību," norādīja Kots.
Viņš piebilda, ka "LTV priekšrocības ir vairāk nekā tikai pāris spilgtas ētera personības" un pēdējās divas nedēļas televīzija intensīvi strādājusi, lai veidotu jaunu, kvalitatīvu programmas piedāvājumu līdzšinējo izmaiņu vietā. Kots vēlreiz norādīja, ka tiks turpinātas iesāktas izmaiņas LTV1 programmā, "turklāt līdz ar jaunu cilvēku ienākšanu LTV tam ir arī ļoti piemērots brīdis".

Izmaiņas LTV ziņu programmā būs redzamas oktobra vidū, iepriekš pastāstīja Kots.

Kots akcentēja, ka jau patlaban LTV programmā vērojamas izmaiņas, piemēram, "100.panta preses kluba" speciālizlaidumi, kurus vadīja Gundars Rēders un Arnis Krauze.

"Šīs izmaiņas tika izstrādātas vēl kopā ar iepriekšējo Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti, un tās tiks turpinātas, jo jauna vadītāja redzējumu iedzīvināt var tikai aptuveni pusgada laikā," sacīja Kots.
Patlaban turpinās arī jaunā Ziņu dienesta vadītāja meklējumi, tomēr tie līdz šim bijuši nesekmīgi. Kots vēlreiz pastāstīja, ka, ja līdz šīs nedēļas sākumam neizkristalizēsies kāds spilgts līderis, kurš varētu uzņemties Ziņu dienesta vadītāja vietu, tad tiks gatavots un izsludināts konkurss.

Kots pastāstīja, ka pēc Gailīša aiziešanas viņa pienākumi tiks sadalīti starp kanāla vadītāju Baibu Šmiti un LTV vadītāja vietnieci Agnesi Mamaju un šādā sastāvā Ziņu dienests ir spējīgs strādāt bez tiešā vadītāja 1-1,5 mēnešus.

Kots arī norādīja, ka patlaban tiek testēti vairāki LTV žurnālisti, lai saprastu viņu stiprās puses un spēju uzņemties raidījumu vadītāju amata pienākumus. Tāpat uz raidījumu vadītāja vietu testēts arī SIA "Dienas mediji" valdes loceklis, bijušais Tautas partijas līdera Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks, bet konstatēts, ka viņš varētu būt labs komentētājs, bet ne vadītājs.

Jau vēstīts, ka nesen darbu LTV pārtrauca arī analītiskā raidījuma "De facto" vadītāja Ilze Nagla. Tāpat neskaidra ir arī raidījuma "Kas notiek Latvijā?" nākotne, jo LTV vadības un žurnālista Jāņa Dombura sarunas nonākušas strupceļā un tiek gatavots jauns priekšlikums cita veida raidījuma vadīšanai.

LTV par rupjību izteikšanu tiešraidē pārtraukusi darba attiecības ar ilggadējo diskusiju raidījuma "Skats no malas" vadītāju Kārli Streipu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!