Lai dāvanā no paša autora - bijušā Zīgerista partijas Saeimas deputāta un pašreizējā politiskās apvienības "Centrs" deputāta kandidāta Odiseja Kostandas - saņemtu viņa jauno grāmatu "Atklāti par sevi un politiskajiem mītiem", cilvēki piektdien pusdienlaikā Kaļķu ielas sākumā stāvēja garā rindā.
Garāmgājēju uzmanību saistīja arī skaļā mūzika un dziesmas ansambļa "Grodi" izpildījumā, kā arī ar "Centra" simboliku apdrukātos kreklos tērptie aktīvisti, kas garāmgājējus iedrošināja stāties rindā, lai dāvanā no grāmatas autora saņemtu grāmatu ar viņa autogrāfu.

Arī Kostanda bija tērpies politiskās apvienības "Centrs" T-kreklā, jaunās grāmatas dāvināšanas akcijā piedalījās arī vairāki citi apvienības pārstāvji.

"Centra" pārstāvis Uģis Spandegs BNS pastāstīja, ka grāmata izdota 10 000 lielā tirāžā, tā netiks pārdota par naudu, taču interesentiem to būs iespējams saņemt, apmeklējot "Centra" rīkotās tikšanās ar vēlētājiem, kas līdz vēlēšanām notiks visā Latvijā.

Kostanda, uzrunājot klātesošos un iepazīstinot par savu grāmatu, atzina - "šī grāmata ir par visnozīmīgāko laiku manā dzīvē - Atmodas un Barikāžu laiku. Tā ir daļiņa manas sirds, daļiņa manas dzīves, ko gribu dāvināt jums".

Savukārt uz grāmatas vāka Kostanda izvēlējies šādus vārdus - "Pirms 15 gadiem mēs cēlāmies Atmodai. Mēs bijām vienoti un stipri. Šodien ideāli ir piesmieti, valsts ir nozagta. Es jautāju - vai mums vēl ir palicis gods, spīts un lepnums? ES ticu. Es ticu, ka mēs celsimies un attrieksim visus smīnošos draņķus un zaglīgos liekuļus, un celsim savu Latviju, kādu to redzējām okupācijas laika sapņos, - pārtikušu, drošu un lepnu. Tā būs!"

Aptaujājot rindā pēc grāmatas stāvošos cilvēkus, BNS secināja, ka tikai retais zināja, kas ir Odisejs Kostanda un kuru sarakstu 8.Saeimas vēlēšanās viņš pārstāvēs. Vēl mazāk bija to, kuri atzina, ka varētu par Kostandas pārstāvēto partiju balsot.

"Stāvu te ziņķārības pēc un, patiesību sakot, ļoti gribas arī palasīt kādu jaunu grāmatu un, ja vēl to dod bez maksas, kāpēc neņemt?" BNS atzinās kāda kundze, kura vēlējās palikt anonīma, norādot vien, ka ir pensionāre.

Savukārt kāds vecāka gadagājuma kungs savukārt BNS atzina, ka rindā iestājies, jo vēlas saņemt grāmatu ar paša autora ierakstu, taču viņš arī neslēpa, ka vēlēšanās par Kostandas pārstāvēto sarakstu nebalsos.

"Mums, latviešiem, jābalso par lielajām partijām, lai neizšķīdinātu balsis, jo tādā veidā tās nonāks Rubika blokam," viņš sacīja, piebilstot, ka ir priecīgs, ka šādas akcijas tomēr notiek - "mums ir ļoti maz informācijas par visām partijām".

Arī pārējie BNS aptaujātie pozitīvi vērtēja grāmatas dāvināšanas akciju, norādot, ka tā ir iespēja tuvāk iepazīties ar cilvēkiem, par kuriem, iespējams, vēlēšanās viņi atdos savas balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!