Foto: LETA
Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir izprotoša, atbalsta Latvijas Televīzijas (LTV) ieceres un vajadzības, un Ābrams Kleckins padomes vadītāja amatā ir milzīga veiksme.

Šādu pārliecību pauda LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Viņš norādīja, ka visām LTV iecerēm - gan saistībā ar saturu, gan budžetu un citiem jautājumiem - no NEPLP atbalsts ir, taču diemžēl "tālāk padomes darbu neatbalsta ne izpildvara, ne lēmējvara".

Piemēram, jau pieņemot elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, LTV kopā ar NEPLP aprēķinājuši, ka jaunajā likumā iestrādātas dažādas normas, kurām vajag papildu naudu, taču ne izpildvara, ne likumdevējs to nav ņēmuši vērā. "Tajā brīdī, kad vajag ieviest Eiropas direktīvas, viņi ļoti ātri pieņem likumus, bet, kad to Eiropas direktīvu caur likumu vajag realizēt, viņi kļūst ļoti auksti un vēsi. Tad sāk stāstīt, ka mums televīzijā pašiem nekas nav kārtībā. Tad notiek diskusija," sašutis bija Kots.

Taču "NEPLP ir tiešām apbrīnojami izprotoša". "Es gribētu teikt, ka tā ir milzīga veiksme, ka priekšsēdētājs ir Ābrams Kleckins, kaut gan daudzi uzskata, ka nē. Domāju, ka viņa spēja tik ātri apgūt šīs jaunās tehnoloģijas – to var tikai apbrīnot," vēl piebilda LTV vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!