Pazīstamais uzņēmējs Viesturs Koziols kļuvis par jaunā ekonomikas ministra Jura Lujāna padomnieku uzņēmējdarbības, tirdzniecības un ārvalstu investīciju piesaistīšanas jautājumos.
Ekonomikas ministrijas Informācijas tehnoloģiju un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Kaspars Paupe sacīja, ka Koziols par ministra padomnieku pieņemts lielās pieredzes uzņēmējdarbības un ārvalstu investīciju piesaistīšanā dēļ.

"X-failu" datu bāze liecina, ka Koziols ir dzimis 1963.gada 24.augustā. Pabeidzis Rīgas 39.vidusskolu un Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultāti. Kopš 1993.gada Koziols darbojas "Latvijas Ceļā". Turklāt pašvaldību vēlēšanās 2001.gadā viņš balotējās no "Latvijas Ceļa" saraksta.

Koziols ir bijis komercbankas "Kurzeme" viceprezidents un "Advers Ltd." direktors. No 1992. līdz 1994.gada martam bijis toreizējo ministru prezidentu - Ivara Godmaņa un Valda Birkava - padomnieks privātā biznesa jautājumos. No minētā amata atkāpies pēc biznesa skandāla ar viņa firmu "Advers", kam bija milzīgi parādi.

Viņš bijis arī universālveikala "Centrs" padomes loceklis, kā arī veikala "Dresmann" direktors. 1997.gada jūlijā Koziols iecelts par "Linstow-Varner" projektu vadītāju. No 1999. līdz 2002.gada novembrim Kozilos bija "Latvijas Krājbankas" padomes loceklis un kādu laiku arī padomes priekšsēdētājs.

2000.gadā kļuvis par firmas "Hotel Investments" valdes locekli, bet 2000.novembrī - par SIA "Saliena Real" valdes locekli.

Koziols ar Lujāna partijas biedru Ainaru Šleseru bijis biznesa partneris, jo kompānijā "Varner Baltija" viņiem abiem piederēja akcijas. Savukārt ar citu Latvijas Pirmās partijas pārstāvi bijušo "Latvijas Krājbankas" prezidentu Arnoldu Laksu Koziols kopīgi 2000.gadā nodibināja SIA "Mērķkapitāla komercsabiedrību".

"Lursoft" informācija liecina, ka Koziols ir īpašnieks vai līdzīpašnieks 26 uzņēmumos, tajā skaitā "MC Pleskodāle", "Ķīpsalas saules akmens", "Varner&Partneri" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!