Uzņēmējs un ekonomikas ministra padomnieks Viesturs Koziols, kļūstot par Rīgas brīvostas valdes locekli, kā valsts amatpersona ir nonācis interešu konfliktā, atzinis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), raksta laikraksts "Diena".
Bažas par to radās, jo Koziols vienlaikus ir līdzīpašnieks firmā "Tritan", kurā viņam pieder 15%. Šis uzņēmums, savukārt, ir līdzīpašnieks kompānijai "Euroline", kas brīvostas teritorijā iecerējusi realizēt vērienīgu nekustamā īpašuma izbūves projektu.

Koziols ir informēts par radušos interešu konfliktu un aicināts to novērst. Kā tas jāpaveic, KNAB nav norādījis. "Koziolam pašam jāizlemj, kā viņš šo interešu konfliktu risina," teica KNAB priekšnieka vietnieks Rūdolfs Kalniņš.

No birojā paskaidrotā izriet, ka Koziolam vai nu jāizbeidz īpašumattiecības firmā "Tritan" vai arī ostas valdē jāatsakās lemt par jautājumiem, kas saistīti ar "Euroline" projektu. Sods Koziolam nav piemērots, jo laikā kopš viņš ir ostas valdes loceklis, par jautājumiem, kas tieši saistīti ar "Euroline" projektu, viņš nav lēmis. KNAB konstatējis, ka Koziols, kļūstot par valsts amatpersonu, atteicies no amatiem kopumā 13 uzņēmējsabiedrībās.

Koziols "Dienai" trešdien teica, ka ar KNAB atzinumu nav iepazinies, jo atrodas ārzemēs, taču esot gatavs atrisināt interešu konfliktu, atsakoties lemt par jautājumiem, kas saistīti ar "Euroline". Atteikšanos no "Tritan" kapitāla daļām Koziols neuzskata par lietderīgu, jo "tad tā būtu krāpšanās. Es jau varētu šīs daļas pārdot kādai citai personai vai nodot trastā un likumu būtu izpildījis". Ekonomikas ministrs Juris Lujāns kas Koziolu ieteica amatam ostas valdē, atzina, ka sekos, lai viņš likuma prasības izpildītu un interešu konfliktu novērstu. Par Koziola atbrīvošanu no darba ostas valdē, Lujāns nav domājis, secina "Diena".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!