Rīgas domes (RD) valde ceturtdien nolēma iznomāt zemes gabalu Rīgā, 11.novembra krastmalā, autostāvvietas un tirdzniecības centra celtniecībai.
Minētā zemes gabala platība ir 3080 kvadrātmetru.

Valde nolēma zemes gabalu iznomāt uz pieciem gadiem SIA "Spēks R" vairāklīmeņu maksas autostāvvietas ar tirdzniecības vietām būvniecībai un apsaimniekošanai, kā arī virszemes teritorijas labiekārtošanai un atpūtas zonas ierīkošanai un apsaimniekošanai.

Zemes nomas līgumu var pagarināt uz 49 gadiem.

Tāpat RD valde nolēma izbeigt Rīgas pašvaldības uzņēmuma bezpeļņas organizācijas "Rīgas dārzi un parki" lietošanas tiesības uz minēto zemes gabalu.

RD valde nolēma, ka uzņēmumam "Spēks R" divu mēnešu laikā ir jānoslēdz zemes nomas līgums ar Rīgas pašvaldību.

RD Pilsētas attīstības komiteja nolēma, ka daudzstāvu autostāvvieta un tirdzniecības centrs būs jāizbūvē pusotra gada laikā no lēmuma pieņemšanas brīža. Tāpat noteikts, ka minētajai firmai jāapzaļumo apkārtne un jāatjauno Gūtenberga iela.

Nomas maksa par zemes gabalu 11.novembra krastmalā būvniecības laikā būs 0,10 latu par kvadrātmetru. Savukārt divus gadus pēc nodošanas ekspluatācijā nomas maksa būs 2,75 lati par vienu kvadrātmetru, bet turpmākos četrus gadus tā būs 5,50 latu par kvadrātmetru.

Minētais lēmums paredz, ka nomas maksu pārskatīs ik pēc četriem gadiem.

SIA "Spēks R" par saviem līdzekļiem jau ir pārvietojusi siltumtrasi, lai tā netraucētu autostāvvietas celtniecībai un darbībai. Siltumtrases pārvietošanas izmaksas, kas sasniedza 42 tūkstošus latu, tiks ieskaitītas nomas maksā.

Minētais lēmums vēl jāapstiprina Rīgas domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!