Foto: DELFI
Latvijas Kredītņēmēju apvienība (LAKRA) kategoriski iebilst pret Jāņa Bordāna virzīšanu tieslietu ministra amatam, pavēstīja apvienības valdes priekšsēdētājs Ainārs Gorenko.

Viņš pauda neizpratni par to, ka šim amatam tiek virzīts cilvēks, "kurš savā līdzšinējā darbībā ir aktīvi nodarbojies ar skandināvu banku lietu risināšanu".

"No valstisko interešu viedokļa raugoties, ir nepieņemama tik liela skandināvu banku interešu pārstāvniecība un ietekme valdībā – ar skandināvu bankām ir saistīts esošais finanšu ministra amata kandidāts Andris Vilks ("SEB banka"), topošās valdības ekonomikas ministra amata kandidāts Daniels Pavļuts ("Swedbank") un Bordāns, kurš ir Latvijas Komercbanku asociācijas šķīrējtiesas šķīrējtiesnesis," uzsvēra LAKRA
vadītājs.

Viņš arī piebilda, ka Valsts prezidents ir bijušais "SEB bankas" prezidents, kuras lietas šķīrējtiesā līdz šim ir skatījis tieši Bordāns.

"Aicinām Nacionālo apvienību ievērot nacionālās intereses un nepieļaut tik daudzskaitlīgu skandināvu banku lobiju pārstāvību valdībā," norādīja Gorenko.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība tieslietu ministra amatam virza Bordānu un apvienības līderi Gaidi Bērziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!