Foto: F64
Krievija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi vairākus Latvijas pilsoņus, portālam "Delfi" apstiprināja Ārlietu ministrijas pārstāvis Kārlis Eihenbaums.

Kā vēsta Latvijas Televīzija, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, šīs personas ir Latvijas Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Maizītis, Saeimas deputāts Andrejs Judins ("Vienotība") un teātra režisors Alvis Hermanis.

Maizītis sarunā ar portālu "Delfi" sacīja, ka ir informēts par šādu lēmumu. "Tas netraucēs man pildīt amata pienākumus," Krievijas lēmumu īsi komentēja Satversmes aizsardzības biroja vadītājs.

Eihenbaums uzsvēra, ka Latvijas Ārlietu ministrija pauž nožēlu par šādu Krievijas lēmumu.

"Mēs neredzam tam nekādu loģisku pamatojumu, kādēļ tieši šīm personām ir liegta ieceļošana Krievijā. Vienlaicīgi mēs arī saprotam, ka tas ir katras valsts lēmums," viņš norāda.

Acīmredzot Krievijas motivāciju ir noteikusi vēlme nepalikt parādā Latvijai, secina Eihenbaums. Ministrija šādu rīcību uzskata par atbildes reakciju uz vasarā Latvijas ārlietu ministra lēmumu iekļaut "melnajā sarakstā" trīs Krievijas popmūziķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!