Krievijas Aizsardzības ministrija uzaicinājusi Latviju un citas reģiona valstis uz konsultācijām par drošības jautājumiem Baltijas jūras reģionā, ceturtdien vēsta Krievijas mediji.

Krievijas valsts ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Latvijas Aizsardzības ministru, raksta, ka Latvija šādu ielūgumu nav saņēmusi, kamēr citos medijos Krievijas Aizsardzības ministrs pauž izbrīnu par Latvijas medijos it kā izplatīto informāciju, ka Latvijai šāds ielūgums nav nosūtīts. Latvijas medijiem Ārlietu ministrija gan jau apstiprinājusi, ka priekšlikums ticis saņemts.

Saskaņā ar Krievijas presē pausto sanāksme paredzēta septembrī. Iniciatīva par konsultāciju rīkošanu izskanējusi Krievijas un NATO padomes sēdē šī gada jūlijā, sacījis Krievijas atbildīgās ministrijas pārstāvis Sergejs Košeļevs.

Kā aģentūra LETA noskaidrojusi Ārlietu ministrijā, šāds ielūgums ir saņemts un to priekšlikumu pašlaik vērtē NATO. Savukārt Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass jau paziņojis, ka šī valsts neiesaistīsies atsevišķās sarunās ar Krieviju par drošības jautājumiem.

"Ja Krievijas vēlme palielināt drošību ir patiesa, tad man ir vienkāršs ieteikums - atrast lidmašīnā transpondera pogu un to ieslēgt," Igaunijas premjeru citē ziņu aģentūras. Šādi politiķis, visticamāk, atsaucies uz daudzajiem gadījumiem, kad patruļkuģi un NATO lidmašīnas ir spiestas klātienē identificēt Krievijas militāro transportu, jo tas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, kā arī neatbild uz kontroles radiosakariem. Šādas lidmašīnas apdraud civilo gaisa satiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!