Ekspremjers Vilis Krištopans trešdien intervijā Latvijas Televīzijā nosauca piecus cilvēkus, kuri, viņaprāt, nekādā gadījumā nedrīkstētu būt valdībā, jo izmanto savu stāvokli personīgās turības celšanai.
Krištopans nosauca premjeru Andri Šķēli, Jaunās partijas pārstāvi Aināru Šleseru, "Latvijas Ceļa" pārstāvi "Latvijas kuģniecības" valsts pilnvarnieku un padomes priekšsēdētāju Druvi Skulti, Privatizācijas aģentūras padomnieku un valsts pilnvarnieku "Ventspils naftā" un "Latvenergo" Ojāru Kehri un Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru Jāni Nagli.

Par Šleseru Krištopans gan sacīja, ka atšķirībā no četriem pārējiem viņš vispirms pats izveidojis savu biznesu un tikai vēlāk iesaistījies politikā. Taču tagad sākot likties, ka ar politikas palīdzību viņš tomēr vēlas vairot savu bagātību.

Savukārt pārējie četri pieminētie nekad nav radījuši savu biznesu, bet vienmēr ir valsts īpašuma pārvaldīšanas rezultātā kļuvuši pie turības, slēpjas aiz lozungiem, saukļiem par tautas labklājību un grib tā turpināt, domā Krištopans.

"Un, lūk, šī starpfrakciju ekonomiskā grupa jeb klubs tiekas, runā, spriež, lemj un faktiski absolūti lielākā daļa politiķu, ministri, deputāti ir zināmā mērā ķīlnieki viņu rokās," sacīja ekspremjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!