Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valdes priekšsēdētājs un PS Rīgas Domes (RD) frakcijas vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis aicina RD priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un priekšsēdētāja vietnieku Aināru Šleseru atkāpties no amatiem 17.decembra ārkārtas sēdes laikā publiski izteikto necenzēto vārdu dēļ, portālu "Delfi" informē PS pārstāvji.

Abu RD amatpersonu necenzētie izteikumi fiksēti gan RD sēdes ierakstā mājaslapā "riga.lv", gan tika atspoguļota TV3 sestdienas ziņu sižetā.

Kristovskis ir pārliecināts, ka RD priekšsēdētājam Ušakovam un viņa vietniekam Šleseram vairs nav morālu tiesību ieņemt līdzšinējos amatus un viņiem nekavējoties jāatkāpjas.

"Pilsoniskā savienība" RD frakcijas deputāti arī pieprasīs, lai par publisku necenzētu vārdu un izteicienu lietošanu sēdes laikā abas RD augstās amatpersonas publiski atvainotos gan RD deputātiem, gan visiem rīdziniekiem.

PS RD frakcijas deputāti izvērtēs iespēju abas amatpersonas iesūdzēt tiesā, lai sauktu pie kriminālatbildības atbilstoši LR Krimināllikuma 156. pantam "Par tīšu personas goda aizskaršanu vai cieņas pazemošanu mutvārdos, rakstveidā vai ar darbību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!