Rīgā, Kronvalda parkā, otrdien, 1.decembrī tiks atklāta Ziemassvētku eglīte, kuru rotās bērnu darināti eglīšu rotājumi, piektdien preses konferencē stāstīja nodibinājuma "Festivālu fonds" direktore Sarma Freiberga.

Svētku eglītei, kurai dots nosaukums "Uz eņģeļa spārniem", rotājumus darinājuši Antūžu speciālās internātskolas, Strazdumuižas internātvidusskolas attīstības centra un Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Kronvalda parkā eglīte būs rotāta ar 200 baltiem eņģeļiem, kuriem uz spārniem gan bērni, gan sabiedrībā zināmi cilvēki būs uzrakstījuši dažādus novēlējumus un labas domas.

Egles iedegšana 1.decembrī notiks plkst.17, un tajā piedalīsies labdarības akcijas "Nāc līdzās Ziemassvētkos!" patronese Vaira Vīķe-Freiberga, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un jaunieši, kas savām rokām darinājuši Ziemassvētku eņģeļus, bet muzicēs saksofonistu grupa no Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas.

Freiberga stāstīja, ka īpašā Ziemassvētku egle tiks iedegta Ziemassvētku labdarības akcijas "Nāc līdzās Ziemassvētkos!" laikā. Tāpat akcijas laikā Pēterbaznīcā būs skatāma bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām radošo darbu izstāde, kurā būs redzami darbi no visas Latvijas.

Akcija "Nāc līdzās Ziemassvētkos!" noslēgsies Pēterbaznīcā 17.decembrī ar svētku labdarības koncertu. Koncertā piedalīsies bērni ar īpašam vajadzībām - festivāla "Nāc līdzās!" laureāti - kopā ar sabiedrībā pazīstamiem un iemīļotiem profesionāliem skatuves māksliniekiem, apvienojoties vienotā priekšnesumā.

Koncertā piedalīsies Latvijas izcilākie mākslinieki - Sergejs Jēgers, Kristīne Gailīte, Kristīne Zadovska, Armands Siliņš, komponists Jānis Lūsēns, Ieva Akurātere, Aivars Hermanis, Gunārs Kalniņš, Rēzija Kalniņa, Zigfrīds Muktupāvels, Oskars un Raimonds Petrauski, grupa "Melo M", Ieva Kerēvica, saksofonists Toms Rudzinskis un citi.

"Labdarību visbiežāk saprot ar naudas ziedošanu, taču mūsu gadījumā bēri un jaunieši ar īpašajām vajadzībām ir nevis lūdzēji, bet gan devēji. Mēs aicināsim savus līdzcilvēkus būt aktīviem, iesaistoties kopīgās radošās darbībās, esot līdzās bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Akcijas mērķis ir parādīt, ka valdošais stereotips par atsevišķu cilvēku grupu izolētību un nespēju iesaistīties sabiedrības dzīvē ir absolūti aplams. Jaunieši ar īpašām vajadzībām ir tikpat darboties varoši kā jebkurš cilvēks," sacīja Freiberga, piebilstot, ka par jauniešu ar īpašajām vajadzībām mākslinieciskajām spējām ikviens varēs pārliecināties izstādē Pēterbaznīcā un gaidāmajā koncertā.

Interesenti izstādes darbus pret ziedojumiem varēs iegūt savā īpašumā, un visi iegūtie līdzekļi tiks atdoti bērniem - darbu autoriem. Izstāde būs skatāma līdz 17.janvārim.

Akcijas mērķis ir atbalstīt jaunos un talantīgos bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām, un tajā palīdzību jaunajiem māksliniekiem sniedz pieredzējuši un Latvijā labi pazīstami mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!