Rīgas domes attīstības fonds ceturtdien nolēma piešķirt līdzekļus modernas strūklakas pasūtīšanai un ierīkošanai Kronvalda parkā.

Strūklaku, kurai būs krāsains apgaismojums, paredzēts pasūtīt Vācijā un tās pasūtīšana un ierīkošana izmaksās 116 400 latu, BNS pavēstīja pašvaldības informācijas dienestā.

Rīgas mērs Andris Bērziņš ceturtdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja, ka strūklakas izgatavošanai nepieciešamas 12 līdz 14 nedēļas.

"Strūklakai būs septiņas krāsas un ūdens, kas varētu kustēties pa speciālām sprauslām aptuveni 16 dažādās programmās atkarībā no nepieciešamības," klāstīja mērs.

Greznā parka rota iedzīvotājus priecēšot jau 2000.gada maijā.

Attīstības fonds līdzekļus piešķīra arī vairākiem citiem pilsētas attīstības un rekonstrukcijas projektiem, kopumā par vairāk nekā 100 tūkstošiem latu.

50 tūkstošus latu paredzēts iztērēt Brīvības un Juglas ielu krustojuma rekonstrukcijas projektēšanai. Krustojumā plānots izveidot vairāklīmeņu iebrauktuves un izbrauktuves, lai iebraukšanas vietā Rīgā no Berģu puses neveidotos regulāri automašīnu sastrēgumi.

20 tūkstoši latu atvēlēti sociālo māju projektēšanai, bet 16 980 tūkstoši latu - Rīgas 1.ģimnāzijas ēkas fasādes ekspertīzei un remontam.

Rīgas starptautiskās autoostas piestātņu rekonstrukcijai un pazemes komunikāciju pārbaudei attīstības fonds atvēlējis 13 000 latu, bet mazākā naudas summa - 1100 latu - piešķirta arhitektūras studentiem skiču sagatavošanai daudzstāvu autostāvvietai pie Nacionālās operas.

Bērziņš radio pauda, ka diezvai stāvvietas celtniecībai būtu jāizcērt koki, un sacīja, ka "koku problēmas nebūs". Lēmums par minētās autostāvvietas veidošanu jāpieņem domes deputātiem, apliecināja Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!