Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) svētdien, 11. septembrī, Berlīnē Vācijas Federālās kancleres Angelas Merkeles (Angela Merkel) rīkotajās vakariņās piecu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vadītājiem ar kolēģiem vienojies, ka uzmanība jāpievērš ekonomikas un drošības jautājumiem, portālu "Delfi" informē ministru prezidenta pārstāvji.

Vakariņās piedalījās arī Latvijas, Lietuvas, Portugāles, Maltas un Kipras valsts vadītāji.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar gaidāmo neformālo ES valstu vadītāju tikšanos Bratislavā un ES turpmāko attīstību, ņemot vērā Lielbritānijas referenduma rezultātus. M. Kučinskis uzsvēra, ka Eiropā šobrīd primāri ir jārisina jautājumi, kas saistīti ar ekonomisko attīstību un brīvā tirgus principu ievērošanu.

Visi sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka galvenokārt jārisina jautājumi, kas ir svarīgi ES valstu iedzīvotājiem, kas cilvēkus vieno, ar to saprotot gan ekonomikas attīstību, gan arī iekšējās un ārējās drošības nodrošināšanu, īpašu uzmanību pievēršot ārējās robežas stiprināšanai. Valstu līderi piekrituši, ka šis ir brīdis, kad jākoncentrējas uz jautājumiem, kuri vieno, nevis šķeļ.

Eiropadomes sanāksme notiks Bratislavā 16. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!