Foto: LETA
Otrdien Kurzemē, divos, savstarpēji nesaistītos gadījumos, kas saistīti ar sabiedrisko transportu, traumas guvuši vairāki cilvēki, portāls “Delfi” uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Vienā gadījumā kāda 80 gadus veca sieviete piegājusi pārāk tuvu autobusam, tas pārbraucis viņai pāri pēdai. Sieviete ar vaļēju pēdas kaula lūzumu nogādāta slimnīcā.

Otrā gadījumā pasažieru autobuss strauji bremzējis un slimnīcā nogādāta kāda 19 gadus veca sieviete, kura atsitās pret salonā esošo stieni un guva apakšžokļa traumu, iespējams, tā lūzumu. Kāds 72 gadus vecs kungs, autobusam bremzējot, iespējams, kritis un guvis krūšu kurvja savainojums ar iespējamiem ribu lūzumiem, kā arī galvas traumu un smadzeņu satricinājumu. Aizdomās par pēdas kaula lūzumu slimnīcā nogādāts kāds 20 gadus vecs vīrietis.

Tāpat mediķu aprūpē nonākuši vairāki autobraucēji un motorolleru vadītāji.

Rīgā kāds 24 gadus vecs motociklists sadursmē ar vieglo auto guva rokas traumu un kājas traumu, bet Baltezerā kāds 45 gadus vecs motorollerists pats kritis un guvis politraumu - galvas traumu, vēdera traumu ar iekšējo orgānu bojājumu un lūzumu. Abi nogādāti slimnīcā.

Vidzemē kāds 14 gadus vecs zēns sev klēpī iegāzis karstu zupu un guvis nopietnus starpenes un dzimumorgānu apdegumus, bet Latgalē kāda 45 gadus veca sieviete sajauca traukus un iedzēra pāris malkus ožamā spirta, gūstot mutes gļotādas un barības vada ķīmiskos apdegumus.

Savukārt kāds 23 gadus vecs vīrietis guvis darba traumu - viņš strādājis uz jumta un nokritis no divu metru augstuma, gūstot galvas traumu, roku un kāju saainojumus. Zemgalē, iespējams, pa kāpnēm, nokritis kāds 70 gadus vecs vīrietis, ko bezsamaņā guļot atraduši kāpņu telpā. Viņš guvis smagu galvas traumu un sejas kaulu lūzumus. Viņš nogādāts slimnīcā Rīgā

Mediķu aprūpē Rīgas reģionā nonākuši arī četri "spaisa" upuri. Viens no viņiem bijis 15 gadus vecs jaunietis, kam bijuši uzvedības traucējumi, bet pārējie 20 līdz 36 gadus veci cilvēki. Divos no šiem trim gadījumiem "spaiss" lietots kopā ar alkoholu.

Kopumā mediķi otrdien devušies 1112 izsaukumos, no kuriem 156 saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!