Foto: DELFI

Gaujas nacionālā parka lācenes Ilzītes mājai līdz šim saziedoti 7539 lati, neskaitot ziedojumu tālruni, tāpat izpalīdzēt pieteikušies vairāki uzņēmumi, pavēstīja Gaujas nacionālā parka valdes locekle Baiba Pavloviča.

Viņa informēja, ka līdz šim Ilzītes mājai, par kuras tapšanu ideja radās pirms trim gadiem, lielāko daļu naudas – 5168 latus –ziedojušas fiziskas personas, bet 2155 latus – juridiskas personas.

Interesi izrādījuši arī vairāki uzņēmumi, taču no tiem reālu palīdzību sniedzis uzņēmums "Latvijas Finieris", kas ziedoja finiera plāksnes lāču mājas pārsegumam, un uzņēmums "Preiss Būve", kas ziedoja vārtu komplektu, kuru varēs izmantot lāču iežogojuma būvniecībā.

Pavloviča norādīja, ka lielākais līdzekļu apmērs nepieciešams rakšanas darbiem, betona pamatiem un ziemas mājai, kā arī metāla stabiem, sētas režģim un žoga sietam, kas paredzēts ierobežojošajai sētai.

Kopumā lācenes mājas izveidei nepieciešami vismaz 26 000 latu.

Jau ziņots, ka lācenei Ilzītei Līgatnē paredzēts izveidot jaunu iežogojumu. Plānots, ka parējie trīs lāči – Made, Mikus un Puika –, kad Ilzīte iegūs jaunu mājvietu, tiks pārvietoti uz viņas līdzšinējo iežogojumu.

Līgatnes dabas takas atklātas 1974.gada rudenī, tās izveidotas mežainu gravu apvidū, un apmeklētāji tajās var aplūkot dažādus Latvijā mītošus dzīvniekus, kā arī tuvējo apkārtni, uzkāpjot skatu tornī.

Meža dzīvnieki atvesti no dažādām Latvijas vietām, tie ir bijuši ievainoti vai arī pieradināti dzīvnieku mazuļi, kas nav spējīgi patstāvīgi atrast barību un izdzīvot bez cilvēku gādības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!