Foto: Publicitātes attēli
Valdība otrdien atlika Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LLMM) būvniecības projekta īstenošanu līdz 2012.gada 31.decembrim.

Līdz 2012.gada 1.jūnijam Kultūras ministrijai būs jāiesniedz valdībā finanšu un ekonomiskos aprēķinus, lai Ministru kabinets varētu lemt par projekta īstenošanu publiskās un privātās partnerības kārtībā.

KM valdību informēja, ka līdz šim izlietotais valsts budžeta finansējums Muzeja projekta īstenošanai ir 153 315 lati. Par šiem līdzekļiem izstrādāts muzeja tehniski-ekonomiskais pamatojums, biznesa plāns un darbības stratēģija, nodrošināts muzeja Starptautiskās ekspertu komisijas darbs un apmaksāts pieaicināto konsultantu darbs, segti komandējuma izdevumi un maksāti nodokļi.

Projektam piesaistīti arī ziedojumi un citas finanses - "Aizkraukles banka" ieguldījusi 189 383 latus, Alfrēda Topfera fonds - 22 490 latus, bet no EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta projekta - 315 664 latus.

KM uzskata, ka, apturot projektu, zaudējumi valsts budžetam neradīsies.

LLMM bija plānots būvēt bijušās spēkstacijas ēku Andrejsalā. KM un Rīgas dome līgumu par to parakstīja 2004.gada vasarā, un kopš tā laika tika izstrādāts muzeja metu projekts, kā arī biznesa plāns.

Latvijas nodomu vēstulē starptautiskajiem aizdevējiem norādīts, ka valdība turpinās meklēt iespējas samazināt no budžeta pilnībā finansētās investīcijas lielajiem projektiem. Finanšu ministrija portālam "Delfi" skaidroja, ka arī aizdevēji Latvijai ieteikuši neķerties klāt vērienīgo investīciju projektu īstenošanai, pirms nebūs pabeigta Nacionālā bibliotēka. Pagaidām nav precīzi zināms, kādus investīcijas projektus šis ierobežojums skars, to noteiks, veidojot katra gada budžetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!