Foto: stock.xchng
Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) darbinieki iebilst pret pievienošanos Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai (RAKUS) un pret to vāc parakstus, otrdien raksta laikraksts "Diena".

LIC izplatījušās pat baumas, ka slimnīcu apvienošana notiks 1. jūnijā, taču veselības ministra pienākumu izpildītāja Linda Mūrniece (JL) laikrakstam uzsver, ka tik drīz nekādas izmaiņas nav gaidāmas. Veselības ministrijas (VM) organizēta darba grupa pagaidām vēl tikai izvērtē to, cik lietderīgi būtu RAKUS pārņemt LIC. Risinājumi darba grupai VM jāiesniedz līdz 1. jūlijam.

Ideju par LIC pievienošanu Austrumu slimnīcai atdzīvināja Mūrniece drīz pēc tam, kad pirms mēneša demisionēja iepriekšējā veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), raksta laikraksts. "Tā nav jauna ideja, tā arī bija Pasaules Bankas rekomendācija," laikrakstam uzsver Mūrniece. Viņa pieļauj, ka, pievienojot LIC RAKUS, varētu būt vairāki ieguvumi, piemēram, būs jārīko centralizēti iepirkumi, tādēļ Infektoloģijas centrs nebūs vairs priviliģētā stāvoklī, arī jāpārskata funkcijas - kuras ir pārņemamas". To, kas vadīs apvienoto slimnīcu pagaidām nav zināms. Mūrniece laikrakstam saka, ka "tas būs Austrumu slimnīcas kompetencē." VM darba grupā iekļauta arī Rozentāle, kura aptuveni pirms mēneša atgriezusies LIC vadītāja amatā.

LIC sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Johansone laikrakstam stāsta, ka daudzi LIC darbinieki iebilst pret pievienošanu RAKUS, viņi nosūtījuši vēstuli VM, taču tās saturu slimnīcas pārstāve neizpauž. Arī par LIC pozīciju, kas esot stratēģisks jautājums, varot atbildēt tikai Rozentāle. Ar viņu laikrakstam neizdevās sazināties, jo viņai jau vairākas nedēļas ir darba nespējas lapa.

Pagājušajā nedēļā pēc publiski izskanējušās informācijas par LIC pievienošanas plāniem Rozentāle esot zvanījusi Mūrniecei, raksta laikraksts. "Viņa jautāja, vai tiešām apvienos bez diskusijas, taču pret to, ka jautājums tiek diskutēts, neiebilda," laikrakstam stāsta Mūrniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!