Viens no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem, "Alfa-bankas" prezidents Pjotrs Avens varētu piekrist stāties premjerministra amatā un uzņemties atbildību par Latvijas izvešanu no krīzes, pirmdien vēsta laikraksts "Čas".
Kā laikrakstam norādījis Pjotra Avena fonda izpilddirektors Aleksandrs Gafins, Avens uzmanīgi seko līdzi notikumiem Latvijā un vienmēr ir uzsvēris, ka pateicoties savai izcelsmei, proti, tam, ka viņš ir latviešu strēlnieka mazdēls, nekad nav bijis vienaldzīgs pret valstī notiekošo.

Līdz šim Avens nodarbojies un arī turpmāk pirmām kārtām labprāt veltītu savu laiku kultūras projektiem, taču pašreizējā situācija radot bažas par valsts nākotni un tāpēc Avens ir nācis klajā ar paziņojumu, ka ar interesi izturētos pret priekšlikumu stāties Latvijas valdības vadībā un būtu gatavs uzņemties atbildību par valsts izvešanu no ekonomiskās krīzes, laikrakstam paudis Gafins.

Gafins norādījis, ka pašreizējā situācijā Avens varētu būt ideāls premjerministrs, jo viņa rīcībā ir kolosāla pieredze un vadības iemaņas, turklāt būdams cilvēks, kuram personīgā īpašuma vērtība tiek lēsta uz pieciem miljardiem ASV dolāru, viņu neinteresēs kukuļņemšana vai personīgo ekonomisko interešu īstenošana. "Viņam tas būtu vienkārši jauns izaicinājums un jauna veicamo uzdevumu grūtības pakāpe," laikrakstam paudis Gafins, pēc kura domām, Latvijas pilsonības trūkums nav nepārvarams šķērslis, turklāt "Latvijai jau ir pieredze palīdzības piesaistē no ārzemēm. Tās rezultātā "iebraucēja" [bijusī Valsts prezidente, Kanādas latviete Vaira Vīķe-Freiberga] pildīja prezidenta pienākumus veselus divus pilnvaru termiņus un daudzi politiskie darbinieki vērtē viņas darbu ļoti augstu. Manuprāt, Pjotrs Avens tiktu galā ar premjera pienākumiem ne sliktāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!