Foto: stock.xchng

Latgalē 53 gadus vecam vīrietim suns nokodis daļu pirksta, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sanita Malēja.

Vīrieti sakodis suns, kurš apsargā viņa paša darbavietas teritoriju. Vīrietis nonācis slimnīcā ar vienas rokas pirksta falangas traumatisku amputāciju un kostām brūcēm apakšdelmā.

Zemgalē 72 gadus vecs vīrietis, lasot ķiršus, nokritis no kāpnēm un guvis traumas. Kāpnes bijušas novietotas pret zaru, kurš no vīrieša svara nolūzis. Viņš nogādāts slimnīcā ar galvas smadzeņu satricinājumu, krūškurvja traumu, kā arī aizdomām par ribu lūzumiem.

Savukārt Vidzemē traumas guvusi 41 gadu veca sieviete, kura izkritusi no šūpolēm. Viņa ar aizdomām par mugurkaula jostas daļas skriemeļu lūzumu nogādāta slimnīcā.

Zemgalē divus gadus vecs bērns kritis kāpņutelpā pa kāpnēm un guvis galvas traumu, kā arī galvas smadzeņu satricinājumu.

Vidzemē 12 gadus veca meitene vēlējusies no koka ielēkt ūdenī, tomēr nav trāpījusi un atsitusies pret zemi. Viņa guvusi rokas lūzumu.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1142 izsaukumiem, no tiem 209 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!