Foto: DELFI

Latgalē un Rīgas reģionā vakar vairāki cilvēki dzērumā izkrituši pa logu un iegāzušies ugunskurā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Latgalē 27 gadus veca sieviete alkohola reibumā izkritusi no trešā stāva balkona, taču par laimi kritiena triecienu mazinājusi zāle un viņa guvusi vien krūškurvja traumu. Sieviete nogādāta slimnīcā.

Rīgas reģionā 22 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā iekritis ugunskurā un tā rezultātā guvis nopietnus rokas un pleca apdegumus. Jaunietis nodots apdegumu speciālistiem.

Vidzemē ķermeņa atdzišana konstatēta kādai 88 gadus vecai sievietei, kura ap pusdienas laiku bija izgājusi ārpus mājas, taču pakritusi un pati nav varējusi piecelties. Sieviete palikusi guļam zemē līdz vakaram līdz ieradušies tuvinieki un izsaukuši mediķu palīdzību.

Rīgas reģionā 81 gadus vecs vīrietis, palīdzot kaimiņienei sagatavot malku, sev nozāģējis vairākus pirkstus. Savukārt Kurzemē slimnīcā ar nopietnu alerģisku reakciju nogādāts kāds sirmgalvis, kuram vaigā bija iedzēlusi lapsene.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1069 izsaukumiem, no tiem 206 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!