Foto: F64
Šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pērno gadu, Latvija piedzīvojusi straujāko bezdarba kāpumu Eiropas Savienībā (ES), liecina pirmdien publicētais 2009.gada ES ziņojums "Nodarbinātība Eiropā".

Saskaņā ar "Eurostat" datiem bezdarba līmenis 2009.gada otrajā ceturksnī Latvijā bijis 18,3%, bet Igaunijā, Īrijā, Lietuvā un Slovākijā - 11 līdz 14%. Savukārt zemākais bezdarba līmenis fiksēts Austrijā (4,7%) un Nīderlandē (3,5%).

Salīdzinot ar pērno gadu, bezdarba līmenis Latvijā pieaudzis par 12,5 procentpunktiem, Igaunijā – par vairāk nekā desmit procentpunktiem, bet Lietuvā - par nepilniem septiņiem procentpunktiem. Vidēji ES nodarbināto līmenis sarucis par diviem procentpunktiem.

Kopumā pēdējā gada laikā bezdarba līmenis ir dubultojies Īrijā un Spānijā, bet trīskāršojies - Baltijas valstīs. Vienīgā ES dalībvalsts, kurā 2009.gada otrajā ceturksnī bijis nodarbinātības līmeņa pieaugums, ir Luksemburga.

Kopējais bezdarbnieku skaits ES sasniedzis 22,1 miljonu, palielinoties par 6,1 miljonu cilvēku. Šā gada septembrī bezdarba līmenis ES sasniedzis 9,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!