Foto: LETA
Latvijas Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins kopā ar nelielu neoficiālu EP delegāciju Damaskā ticies ar Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, pārrunājot situāciju reģionā un migrācijas krīzi.

Kā skaidro Mamikins, viņš vizītē ieradies pēc Sīrijas ielūguma. Tikšanās laikā Mamikins pasniedzis Asadam sudraba kolekcijas monētu ar Rīgas pils attēlojumu un apgalvojis, ka Latvijā ir ne mazums ļaužu, kuriem simpatizē Sīrijas valsts vadītājs un sīrieši.

Tāpat pēc vizītes viņš kritizējis Eiropas Savienību un Latvijas Ārlietu ministriju. "Vienīgā struktūra, kas šobrīd sniedz reālu finansiālo palīdzību cietušajiem, ir ANO Augstais komisārs bēgļu jautājumos. Eiropas Savienības donoru sarakstā diemžēl nav," pauda Mamikins.

"Eiropas Parlaments turpina strīdēties par to, ko darīt ar Sīrijas bēgļiem Eiropā, kaut gan šobrīd ir vienreizēja iespēja palīdzēt Sīrijas tautai uzsākt mierīgu dzīvi savā dzimtenē. Visām labas gribas valstīm ir jāapvienojas un jāsakauj ISIS un Al-Nusra frontes teroristi, vēl es aicinu Latvijas ĀM nekavējoši mainīt politisko attieksmi pret Sīriju," viņš sacīja.

Foto: Publicitātes attēls

Vēstīts, ka līdz ar neoficiālo EP deputātu grupu, kas vizītes laikā nepārstāvēja oficiālo EP nostāju, pēc Asada uzaicinājuma prezidenta pilī Damaskā viesojās arī Krievijas parlamenta augšpalātas delegācija ar senatoru un vēstnieku Konstantīnu Kosačovu priekšgalā.

Vizīti nosodījis Latvijas ārlietu ministrs Edgards Rinkēvičs, norādot, ka tikšanās ar Sīrijas prezidentu Asadu, kurš veicis noziegumus pret savas valsts iedzīvotājiem, nav pieņemama un ir nosodāma.

Jau vēstīts, ka jūlijā neoficālā vizītē Sīriju apmeklēja un ar Asadu tikās Latvijas eiroparlamentāriete Ždanoka no Zaļo/Eiropas Brīvo apvienības.

Savas domas par vizīti aktīvi pauduši arī soctīklu lietotāji:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!