Latvijā sievietēm izglītības līmenis ir nedaudz augstāks kā vīriešiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija. Šā gada maijā veikts darbaspēka izlases apsekojums iedzīvotāju mājsaimniecībās, kura mērķis bija iegūt sīku informāciju par situāciju darba tirgū un iedzīvotāju ekonomisko aktivitāti Latvijas pilsētās un rajonos.
Aptaujā piedalījās iedzīvotāji vecumā no 15 gadiem.

Iegūtie dati liecina, ka septītajai daļai (14,1%) iedzīvotāju ir augstākā izglītība, vairāk nekā pusei (51,7%) - vidējā izglītība un ceturtdaļai (25,7%) ir pamatizglītība.

Atšķirības vērojamas, salīdzinot, kādu izglītību ieguvuši pilsētu un lauku iedzīvotāji. Pilsētu iedzīvotāju vidū augstskolu beigušo īpatsvars vairāk nekā divas reizes pārsniedz šo rādītāju laukos (attiecīgi 16,8% un 7,8%). Savukārt laukos 1,5 reizes lielāks ir tikai pamatizglītību ieguvušo īpatsvars (laukos - 34% un pilsētās - 22,2%).

Dati arī liecina, ka Latvijā 1 miljons 992,5 tūkstoši iedzīvotāju ir vecumā no 15 gadiem un vairāk, no tiem pilsētās - 1,4 miljoni (70,3% no minētā vecuma iedzīvotāju kopskaita), laukos - 592,5 tūkstoši (29,7%). Gandrīz pusi (48%) no visiem pilsētu iedzīvotājiem veido Rīgas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!