Foto: Shutterstock

Latvija plāno arī turpmāku dalību Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Starptautiskajā skolēnu novērtēšanas programmas pētījumā (PISA 2018), liecina ceturtdien valsts sekretāru sanāksmē skatāmais jautājums.

Latvija piedalījusies OECD Starptautiskās skolēnu novērtēšanas programmas (PISA) pētījumos kopš 2000.gada. Latvija ir izteikusi vēlmi turpināt sadarbību ar OECD starptautisku salīdzinošo pētījumu īstenošanā attiecībā uz dalību PISA 2018 pētījumā.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norāda, ka OECD PISA pētījumi dod iespēju Latvijai noteikt matemātikas, lasītpratības (apjēgtās lasīšanas) un dabaszinātņu izglītības kvalitātes līmeni salīdzinājumā ar pasaules attīstītākajām valstīm, tajā skaitā OECD un Eiropas Savienības dalībvalstīm.

IZM uzsver, ka OECD PISA rezultātu analīze sniegs ievērojamu ieguldījumu uz kompetencēm balstītā valsts pamatizglītības standarta izstrādē un centralizēto pārbaudes darbu saturā, tādējādi sekmējot izglītības kvalitātes un efektivitātes paaugstināšanu.

OECD un Latvijas IZM līguma projekts par dalību PISA 2018 pētījumā iekļauj šī pētījuma pamatdarbības, dalības noteikumus, dalības maksas apjomu un maksājumu kārtību, nacionālā projekta vadītāja un PISA Valdes sēdes pārstāvja nominēšanu, atbalsta veidus no OECD un starptautiskiem darbuzņēmējiem, pētījuma materiālu konfidencialitātes nosacījumus, līguma darbības periodu, strīdu risināšanas noteikumus, kā arī PISA 2018 tehniskos standartus un vadlīnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!