Foto: DELFI

Lai palīdzētu organizācijai "Ārsti bez robežām" turpināt piegādāt kara izpostītajai Ukrainai medikamentus un medicīnas aprīkojumu, netradicionālo risinājumu reklāmas aģentūra "Abnormal" sākusi pārdot Latvijā ražotus klizmas pūšļus, uz kuriem attēlots Krievijas prezidenta Vladimira Putina portrets.

Aģentūras pārstāvji norādījuši, ka pēdējā gada laikā ar satraukumu vērojuši militāro agresiju Ukrainā, turklāt pasaulē tiekot arī daudz runāts par Krievijas iespējamo agresiju pret Baltijas valstīm. Šī iemesla dēļ sociālās kampaņas autori nolēmuši rīkoties, "radot ironisku produktu, kas atspoguļo Vladimira Putina rīcību, anektējot svešu valstu teritorijas".

"Mēs mīlam krievu plašo dvēseli un kultūru un nevēršamies pret krievu tautu, mēs vēršamies pret Krievijas Federācijas režīma veiktajām satraucošajām darbībām," norādījuši kampaņas autori.

Lai palīdzētu organizācijai "Ārsti bez robežām", kas kopš 2014.gada maija ar medicīnas precēm ir atbalstījusi aptuveni 100 medicīnas iestādes Ukrainā frontes abās pusēs, kā arī papildus darbojas ar pastāvīgu psiholoģisko atbalsta programmu, aģentūra mājaslapā "putin.forsale" par 20 eiro piedāvā iegādāties Latvijā ražotu klizmas pūsli.

Kampaņas rīkotāji arī norādījuši, ka šis nav peļņas projekts, tādēļ organizācijai no katra pirkuma tiks ziedoti astoņi eiro. Atlikušie 12 eiro sedz produkta ražošanas un iepakojuma izmaksas.

  • Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.
  • Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.
  • Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.
  • Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.
  • Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!