Foto: AFP/Scanpix

Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteikuši līdzjūtību Spānijas tautai saistībā ar traģisko vilciena katastrofu Galīsijas reģionā, kurā dzīvību zaudējuši vairāki demiti, bet ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku.

Valsts prezidents nosūtījis vēstuli Spānijas karalim Huanam Karlosam I, savā un visas Latvijas tautas vārdā izsakot visdziļāko līdzjūtību Spānijas tautai saistībā ar vilciena katastrofu Galisijas reģionā, portāls “Delfi” uzzināja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Viņš uzsver: „Šajā milzu zaudējumā Latvija domās ir kopā ar traģiskajā katastrofā bojāgājušo un cietušo ģimenēm, draugiem un visu Spānijas tautu".

Valsts prezidents vēstulē arī novēl drīzu un veiksmīgu atveseļošanos dzelzceļa katastrofā ievainotajiem.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Saeimas preses dienestā, Āboltiņa nosūtījusi līdzjūtības vēstules Spānijas parlamenta Senāta priekšsēdētājam Pio Garsijam Eskudero un Deputātu kongresa priekšsēdētājam Hesusam Posadam saistībā ar Spānijā notikušo traģisko vilciena katastrofu.

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteikuši visdziļāko līdzjūtību Spānijas premjerministram Marjano Rahojam, ārlietu ministram Hosē Manuelam Garsijam-Margaljo un visai Spānijas tautai saistībā ar traģisko vilciena avāriju Galisijas reģionā, kuras rezultātā dzīvību zaudējuši 77 un ievainoti vairāk nekā 140 cilvēki.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus vilciena katastrofā bojā gājušo un ievainoto ģimenēm un draugiem, kā arī novēl drīzu un veiksmīgu atveseļošanos cietušajiem.

Jau vēstīts, ka trešdienas vakarā Spānijas ziemeļrietumos no sliedēm noskrējis pasažieru vilciens un avārijā dzīvības zaudējuši vismaz 69 cilvēki un vairāk nekā 130 ievainoti, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!