Foto: DELFI

Partija "Latvijas attīstībai" vērsusies pie Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores Ilzes Cīrules, aicinot skaidrot portāla "ss.lv" saimnieciskās darbības apturēšanu, portāls "Delfi" uzzināja partijā.

Publiski plaši izskanējis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lēmums apturēt portāla ss.lv īpašnieku saimniecisko darbību, to argumentējot ar portāla īpašnieku nepietiekamu sadarbību ar VID.

Partijas vadītājs Juris Pūce pauž, ka "ir nopietnas šaubas, vai VID ir ievērojis labas pārvaldības un samērīguma principus lēmuma pieņemšanā".

"21. gadsimtā ievērojama daļa jebkuras, arī nereģistrētās, saimnieciskās darbības notiek izmantojot arī interneta piedāvātās iespējas. Ir skaidrs, ka ēnu ekonomikas samazināšana un apkarošana Latvijai ir vitāli svarīga. Taču VID agresīvā rīcība, neņemot vērā to, ka uzņēmējs ir veicis nodokļu maksājumus, apdraud tūkstošiem nodokļu maksātāju, kas izmanto portālu www.ss.lv savai legālai uzņēmējdarbībai," skaidro partijas vadītājs.

Attiecībā tieši uz lietoto auto tirdzniecību, Pūce norāda, ka visi darījumi ar transportlīdzekļiem tiek reģistrēti CSDD reģistros un šie dati ir brīvi pieejami VID.

"Diemžēl VID neskaidro, vai ir lietojuši CSDD reģistros pieejamos datus, lai noteiktu "pelēkajā sektorā" strādājošos lietoto auto tirgotājus un sodītu tos par nelegālo darbību. " akcentē Pūce.

"Mēs aicinām VID ģenerāldirektori skaidrot, vai VID ir vērtējuši pieņemtā lēmuma atbilstību samērīguma principam un tā ietekmi uz Latvijas uzņēmējdarbības vidi, kā arī jau manis pieminēto CSDD reģistru izmantošanu, lai noteiktu nelegālas uzņēmējdarbības pazīmes," atzīmē "Latvijas attīstībai" vadītājs.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību.

Ceturtdienas vakarā "ss.lv" mainīja domēna vārdu uz "ss.com".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!