Latvijas ceļa" (LC) kongress svētdien partijas priekšsēdētāja amatā ievēlēja bijušo Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru Jāni Nagli. Par Nagli balsoja 171 no vairāk nekā 400 kongresa delegātiem.
Partijas priekšsēdētāju izvēlējās no trim kandidātiem - šim amatam bija izvirzīti arī uzņēmējs Ivars Kalvišķis un bijušais premjera biroja vadītājs Juris Šmits.

Par Kalvišķi balsoja 124, bet par Šmitu - 19 LC biedri.

No kandidēšanas atteicās līdzšinējais partijas vadītājs ekspremjers Andris Bērziņš, ekspremjers Ivars Godmanis un bijusī kultūras ministre Karina Pētersone.

Jaunievēlētais LC priekšsēdis solīja rūpēties nevis par savu, bet gan partijas biedru atgriešanos politiskajā elitē un aicināja tos, kuri balsoja par Kalvišķi un Šmitu, pie pirmās Nagļa kļūdas norādīt uz to un dot padomus kļūdu labošanai.

Pirms balsojuma, mudinot partijas biedrus atbalstīti viņa kandidatūru, Naglis aicināja partijas biedrus nebaidīties no "dažiem maniem izgājieniem" un sacīja, ka "partija noteikti var atļauties priekšsēdētāju, kas reklamē vienu vai otru produktu. LC noteikti var atļauties zināmu huligānisku tēlu."

"Šo manu rosīšanos varat uzskatīt par nelielu protestu viedoklim, ka partijas tēla uzlabošanos var panākt tikai piesaistot tēla veidošanas speciālistus," pauda Naglis.

Viņš arī kritizēja paršreizējo valdības vadītāju Einaru Repši un pauda, ka premjera darbībā "vērojams ceļš uz birokrātisku un autoritāru diktatūru.. Kur nu vēl vairāk - ja premjers savas valdības lēmumus sauc par nepārvaramu varu," sacīja Naglis, norādot uz valdības lēmumu lauzt līgumus par austrumu robežas izbūvi.

Tomēr viņš arī pārmeta pats sev to, ka, darbojoties Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora amatā, nav spējis novērst "milzīgumu īpašuma koncentrāciju divu cilvēku - [ekspremjera] Andra Šķēles un [Ventspils mēra] Aivara Lemberga rokās."

Kļūstot par partijas priekšsēdētāju, Naglis solīja sekmēt partijas statūtu pildīšanu, biedra naudu iekasēšanu un iekšējo disciplīnu.

Naglis arī solīja par savu vietnieku aicināt Kalvišķi, kurš esot lielisks speciālists daudzās jomās "un nākotnē noteikti veiksmīgs Rīgas mērs."

Partijas mājas lapā informācija liecina, ka Naglis (1958) Rīgas politehniskajā institūta aparātu būves un automatizācijas fakultātē apguvis inženiera-mehāniķa specialitāti.

Šobrīd viņš ir SIA "Jānis Naglis" īpašnieks, bet no 1994. līdz 2002.gadam bija Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors.

Naglis ir Latvijas kanoe federācijas viceprezidents un airēšanas slaloma apvienības priekšsēdis, daudzkārtējs Latvijas un PSRS čempions un kausu ieguvējs airēšanas slalomā, daudzkārtējs Latvijas un PSRS čempions un kausu ieguvējs skijoringā. Viņa hobiji ir teniss un basketbols.

Vairākās aptaujās Naglis daudzkārt minēts Latvijas izskatīgāko vīriešu sarakstā, bet šogad kļuvis par pretimpotences zāļu "Cialis" reklāmas seju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!