Savienības "Latvijas Ceļš" (LC) Konvents sestdien otrajā sēdē sprieda par partijas ideoloģiju un apsprieda manifesta projektu - LC pamatvērtības. Konventa priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs tā dalībniekiem skaidroja, ka pamatvērtības ir partijas iekšējais dokuments, kas ļauj katram tās biedram saprast politiskā spēka nostādnes.
Pamatvērtības izmantos gan LC manifesta, gan programmu izveidošanai un politikas veidošanai. "Tas ir dokuments, kas piedāvā fundamentālas liberālas partijas pamatvērtības, par kurām mēs iestājamies," skaidroja Panteļējevs.

Viņš atzīmēja, ka dokumentā paustais gan nav simtprocentīgi izpildāms, taču "tas kalpos programmatisko mērķu izvirzīšanai un izpildei". Panteļējevs uzskata, ka pamatvērtības atsvaidzinās idejas, kas bijušās partijas dibināšanas laikā, taču desmit gados ir nedaudz aizmirsušās.

BNS rīcībā esošajā dokumentā pausts, ka LC apņemas "konsekventi realizēt dzīvē liberālu pasaules skatījumu un tādu politisku darbu, kura stūrakmens ir ikkatra indivīda radoša brīvība, jo esam pārliecināti, ka 21.gadsimta Latvijas iedzīvotājs ir šādai brīvībai gatavs".

LC pamatvērtībās uzsvērts, ka "ikviens Latvijas iedzīvotājs ir neaizstājams un vajadzīgs visiem un vispārējās cilvēka tiesības ir galvenais instruments, kas vispilnīgākā un saprātīgā veidā iedzīvina cilvēces sapni - brīvu cilvēka dzīvi, brīvā sabiedrībā". Tāpat dokumentā izklāstīti partijas uzskati par harmoniskas ģimenes kā stipras valsts pamatu, sabiedrības spējām pašregulēties un tamlīdzīgām pamatvērtībām.

Partijas pamatvērtības vēl jāapstiprina LC kongresam. Konventa dalībniekiem lekciju par liberālismu mūsdienu Latvijā lasīja politologs Juris Rozenvalds.

Jau ziņojām, ka jaunizveidotā LC struktūrvienība - Konvents - uz pirmo sēdi sanāca 9.decembrī, kurā apstiprināja Konventa darba plānu līdz maijā gaidāmajam partijas kongresam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!