"Latvijas Ceļa" (LC) Saeimas frakcija nevēlas, lai pašvaldībām tiktu piešķirtas tiesības noteikt laika un vietas ierobežojumus tirdzniecībai ar alu.
LC frakcija trešdien uzdeva partijas deputātam un Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komsijas priekšsēdētāja vietniekam Guntim Dambergam sasaukt komisijas sēdi, lai grozījumiem pašvaldības likumā sagatavotu priekšlikumu, kurā pašvaldībām nebūtu paredzētas tiesības ierobežot alus tirgošanu.

Dambergs BNS informēja, ka komisijas sēde, lai atkārtoti izskatītu grozījumus pašvaldību likumā, tiks sasaukta ceturtdien no rīta.

Savukārt LC frakcijas vadītāja Kristiāna Lībane žurnālistiem norādīja, ka alus ir viegls alkoholisks dzēriens un, pēc viņas vārdiem, ar sauso likumu neviens no alkoholisma neesot izārstēts. Viņasprāt, ierobežojumu noteikšana alus tirgošanai būtu pārmērīgi stingra prasība.

Arī "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas priekšsēdētājs Vents Balodis žurnālistiem pauda viedokli, ka ierobežojumus nevajadzētu attiecināt uz alu.

"Vieglais alus ir gastronomā iegādājams un viņu nevajadzētu pieskaitīt pie alkoholiskajiem dzērieniem," sacīja Balodis. Viņa vadītā frakcija trešdien tomēr nolēma atbalstīt grozījumus pašvaldību likumā, kas paredz pašvaldību tiesības noteikt ierobežojmus alkohola mazumtirdzniecībai, tostarp arī alum.

Patlaban sagatavotos likuma grozījumus atbalsta arī sociāldemokrātu frakcija un frakcija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL). PCTVL frakcijas vadītājs Jānis Jurkāns norādīja - ja pašvaldības grib noteikt minētos ierobežojumus, tas nozīmē, ka arī tauta tā gribot.

"No alus taču arī piedzeras, ak kungs!" sacīja Jurnāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!