Ja pašlaik izvirzītajam premjera amata kandidātam neizdosies sastādīt valdību, "Latvijas Ceļš" (LC) jaunu kandidātu neizvirzīs, un Valsts prezidentei būs jāaicina kandidāts no citas partijas vai "kāds no malas".
Šādu viedokli intervijā laikrakstam "Diena" paudis LC priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs.

Apvienības priekšsēdētājs tomēr uzskata, ka Andris Bērziņš spēs pamatot savu piedāvāto valdības modeli ar, "iespējams, saprātīgā laikā izdarāmām pieņemamām modifikācijām".

Panteļējevs tomēr uzskata, ka pašreiz nevajadzētu "aizrauties ar vārdu "krīze". "Pat pirmstermiņa vēlēšanas nekur citās valstīs nav krīze," sacījis politiķis. Viņš arī atzinis, ka Latvijā diez vai tiks sarīkotas ārkārtas vēlēšanas Satversmē paredzētās "smagnējās mehānikas" dēļ.

Panteļējevs intervēts kopīgi ar Tautas partijas priekšsēdētāju Andri Sķēli un abi atzinuši, ka Andrim Bērziņam joprojām ir pietiekami lielas iespējas izveidot valdību.

Šķēle paudis, ka partijām nepiederoša kandidāta aicināšana premjera amatam ir attaisnojama rīcība, ja Valsts prezidentei jāizšķiras starp arkārtas vēlēšanu rīkošanu vai partijām nepiederošu personu.

"Pašlaik ne tuvu nav izsmeltas partiju iespējas, tikai jāiztiek bez ultimātiem, bez vecākā brāļa sindroma," teicis Sķēle.

Jau ziņots, ka Šķēle aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka Tautas partijai ir nepieņemams Bērziņa piedāvātais valdības modelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!