Foto: LETA
Valdība otrdien vienojās, ka Latvijas delegāciju dalībai Starptautiskajā holokausta piemiņas aliansē turpmāk vadīs vēstnieks Andris Razāns, kuram nesen nācies atmaksāt nepamatoti saņemto pabalstu 6159 eiro apmērā.

Kā skaidroja Ārlietu ministrijā, izmaiņas delegācijā bija nepieciešams veikt, ņemot vērā diplomātu rotāciju un izmaiņas ministrijas personālsastāvā. Līdzšinējais Latvijas delegācijas vadītājs Kārlis Eihenbaums iecelts par Latvijas vēstnieku Kanādā, līdz ar to ministrijai bija nepieciešams par delegācijas vadītāju nozīmēt kādu citu.

Ārlietu ministrija amatam izvēlējusies tieši Razānu, kura rīcība, nepamatoti saņemot pabalstu, lika ministrijai veikt visaptverošu auditu.

Starptautisko holokausta piemiņas alianse kļuvusi par valstu apvienību, ar kuru sadarbojas vairākas starptautiskās un reģionālās organizācijas. Tā novērotāja statusā ir pārstāvēta Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) plenārsēdēs.

Alianses darbs norit vairākās darba grupās - Akadēmiskajā darba grupā, Izglītības darba grupā, Memoriālu un muzeju darba grupā un Komunikācijas darba grupā, kā arī vairākās komitejās - Antisemītisma un holokausta noliegšanas komitejā, Romu genocīda komitejā, kā arī Holokausta, genocīda un noziegumu pret cilvēci komitejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!