21. jūnija vakarā tiek organizēts vēl nebijis pasākums – videokonference par izglītības jautājumiem, kurā piedalīsies Rīgas, Sanktpēterburgas un Maskavas skolnieki un skolotāji. Interneta tilts būs veltīts Krievijas, Latvijas un visas pasaules izglītības problēmām.
No Latvijas puses videokonferencē piedalīsies Puškina liceja un citu skolu absolventi un, iespējams, arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

Pēterburgā videokonference tiks translēta no okeāna katamarāna“Blagovest”, kas būs noenkurots Ņevas upē iepretim Petropavlovskas cietoksnim. Katamarāna mastos iekārs milzīgu videoekrānu. Videotilta auditorija būs apmēram 1000 Pēterburgas skolu absolventi, skolotāji un Krievijas izglītības ministrijas amatpersonas.

Arī Maskavā skolnieki un skolotāji pulcēsies, lai piedalītos videokonferencē. Pasākuma organizatori pieļauj iespēju, ka videotiltam varētu pieslēgties arī amerikāņi. Interesi par šo pasākumu ir izrādījis Pasaules bankas Intitūts, nav arī izslēgta iespēja, ka pasākumā piedalīsies Pasaules bankas eksperti izglītības jautājumos.

Videokonference sākies 21.30 pēc Latvijas laika un ilgs apmēram stundu. Par videokonferences tehnisko nodrošinājumu parūpējās Delfi, studija ir iekārtota datorkompānijas VAR konferenču zālē. Interneta tilts tapis bankas “Paritāte”, Interneta kafejnīcas “Connect” un televīzijas pārraides “Navigators” atbalstu.

Videokonferences ierakstu fragmentus drīzumā varēs redzēt Delfi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!