Foto: Latvijas Pasts
Latvijas Pasts nule iegādājies 200 jaunus un modernus velosipēdus, kuru uzbūve un funkcijas īpaši pielāgotas pasta sūtījumu transportēšanai dažādos laikapstākļos, informēja uzņēmuma pārstāve Agija Tērauda.

Tieši šādus velosipēdus pasta piegādei jau atzinuši un arī izmanto citas Eiropas pasta iestādes gan Vācijā, Dānijā un Igaunijā, gan arī citviet. Ikdienā ar tiem pārvietosies pastnieki, kuri apkalpo privātmāju rajonus pilsētās un lauku reģionos.

Rūpējoties par darbinieku un transportlīdzekļu drošību, velosipēdi reģistrēti Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

Jaunie velosipēdi aprīkoti ar ātrumu pārslēgšanas iespējām trīs līmeņos, skaņas signālu, gaismas lukturīšiem velosipēda priekšpusē un aizmugurē, atstarojošiem elementiem velosipēda aizmugurē un abu riteņu spieķos, kā arī ietilpīgiem groziem pasta sūtījumu pārvadāšanai.

Ievērojot drošas pārvietošanās noteikumus, Latvijas Pasts pastniekus, kuri pārvietojas ar velosipēdiem, nodrošina arī ar veloķiverēm.

Pavisam Latvijā pasta stūtījumus un preses izdevumus ar velosipēdiem piegādā ap 200 pastnieku. Līdz šim viņi pie lasītājiem devušies ar 2004. un 2006.gadā pirktajiem velosipēdiem, kuri intensīvās slodzes dēļ, veicot ap 12 kilometrus ik darba dienu, jau nolietoti, tāpēc sarežģī pienākumu veikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!