Lietuvā netālu no Latvijas robežas nogāzies kosmiskais gaisa balons ar navigācijas iekārtām un fotoaparatūru, kas palaists Kaļiņingradā un nemanīts šķērsojis Lietuvas gaisa telpu, informē portāls "Delfi.lt", atsaucoties uz "Lietuvos žinios".

Potenciāli bīstamā objekta meklējumos devās vairāku valstu pilsoņi, taču Lietuvas Gaisa spēkiem par šādu "pārkāpēju" nekas nebija zināms, norāda izdevums.

Kosmisko gaisa balonu pamanīja purvā Roķišķu rajonā. Par balona avāriju internetā paziņoja pats tā konstruktors – Kaļiņingradas iedzīvotājs, kas neatklāj savu vārdu un uzvārdu. Pēc satelītnavigācijas datiem balona palaidēji noteica balona nokrišanas vietu un lūdza cilvēkus palīdzēt to atrast. Pats konstruktors Lietuvā ierasties nevar, jo viņam nav vīzas.

Lidotājs – konstruktors Valdas Kensgaila Lietuvas žurnālistiem atzinis, ka šāds balons ir potenciāli bīstams aviosatiksmei. Viņš norādīja, ka iepriekš Lietuvas gaisa telpā nav saskāries ar šādiem objektiem, taču uzsvēra, ka tie var apdraudēt ne tikai nelielās lidmašīnas, bet arī pasažieru aviolainerus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!